Otec Klement Rečlo bude sloužit mši za zemřelé klienty Pokojného přístavu

13.11.2023 - Mše sv. za klienty mobilního hospice Charity Opava Pokojný přístav, kteří odešli na věčnost v tomto kalendářním roce, bude sloužena ve středu 22. listopadu v 17 hodin v kostele sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě.

Tradice mší svatých sloužených za zemřelé klienty Pokojného přístavu v dušičkovém měsíci trvá již čtrnáct let. Pozůstalí tak mají možnost vzpomenout na své blízké a zároveň se setkat se zdravotními sestrami a lékaři hospicového týmu, díky kterému mohli jejich blízcí prožít poslední chvíle svého života s plnou odbornou a láskyplnou péčí. Pokojný přístav doprovodí každoročně v domácím prostředí více než dvě stě klientů.

Letošní mši sv. bude sloužit kněz a spolupracovník mobilního hospice o. Klement Rečlo, na varhany bude hrát lékař Pokojného přístavu Petr Štěpánek a zpěvem mši doprovodí schola pod vedením Marie Hanušové.

„Srdečně zveme,“ vzkazuje za celý tým Pokojného přístavu jeho vedoucí Eva Mertová. A na základě zkušeností z předchozích let přidává k pozvání také informaci ohledně parkování. Protože se očekává velká účast nejen místních, ale také mimoopavských občanů, doporučuje zaparkovat v parkovacím domě na náměstí Osvoboditelů s vjezdem z Nákladní ulice nebo na parkovišti na Masařské ulici poblíž květinářství Slunečnice.

Děkujeme partnerům