Oběd v hospůdce Na posledním groši i prohlídka Valašské dědiny. Mravenečci si vyrazili do Rožnova pod Radhoštěm

19.06.2022 - Dlouho plánovaný výlet do Rožnova pod Radhoštěm mají za sebou zaměstnanci a klienti Mravenečku. To, co se je pro lidi bez handicapu velmi jednoduché, pro klienty tohoto střediska Charity Opava s těžkým kombinovaným postižením znamená důkladnou přípravu.

„Abychom zvládli takový výlet a mohli už před osmou ráno vyrazit, potřebovali jsme kromě našeho auta ještě dvě další,“ popisuje jeden z problémů, které musí před cestou vyřešit, vedoucí Mravenečku Jana Konopková. A přidává poděkování za zapůjčení automobilů Domu sv. Cyrila a Metoděje a ředitelství Charity Opava.

Mravenečci po příjezdu navštívili Valašskou dědinu ve Valašském muzeu v přírodě, kde si dali svačinu a kávu. „Pak jsme si prohlédli Dřevěné městečko a dali si oběd přímo ve zdejší hospůdce Na posledním groši,“ pokračuje Jana Konopková. „To se klientům moc líbilo, koneckonců jako vždy, když jde o dobré jídlo a pití,“ dodává s úsměvem.

Mravenečci se pak ještě prošli parkem směrem k rožnovskému náměstí, kde si klienti koupili pro své blízké malé dárky. Celý zájezd pak dorazil před pátou odpolední zpět do Opavy. „Byl to fajn výlet, určitě něco podobného zase naplánujeme,“ pochvaluje si za všechny účastníky zájezdu Jana Konopková.

Děkujeme partnerům