Na dvoře ředitelství Charity Opava v Jaktaři se tyčí pestrá májka

29.04.2022 - Vysoká barevná májka bude celý květen zdobit areál ředitelství Charity Opava v Jaktaři. V pátek 29. dubna ji slavnostně vztyčili zaměstnanci a klienti. Ještě předtím ale celé dopoledne projížděl ředitel Charity Opava Jan Hanuš s vozíkem, na němž byl naložený věnec májky, ta charitní střediska, jejichž klienti či zaměstnanci do Jaktaře nemohli dorazit. A o zábavu bylo všude dobře postaráno.

Tradici stavění májky na dvoře ředitelství v Jaktaři obnovila Charita Opava už v roce 2013. Vztyčování májky na přelomu dubna a května se tak stalo příležitostí k tomu, aby se na slavnosti vítání jara sešli zaměstnanci a klienti ze všech středisek. Tuto tradici ale v roce 2020 přerušilo vyhlášení protiepidemických opatření proti nákaze covidu-19, přičemž další opatření v roce 2021 hrozila, že se májku nepodaří vztyčit už podruhé za sebou. Protože nám to loni bylo líto, rozhodli jsme se, že když nemůžeme my k májce, může májka k nám. Jan Hanuš naložil velký věnec, který zdobí vrchol májky, na vozík a postupně s ním objel všechna střediska. „Tento velmi netradiční způsob vztyčování májky se ovšem ve střediscích zaměstnancům i klientům zalíbil natolik, že jsme se rozhodli v něm pokračovat i letos,“ vysvětluje Jan Hanuš.

A tak v pátek 29. dubna ráno opět se svátečně ozdobeným věncem májky  navštívil ředitel postupně Dům sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách, Chráněné dílny Charity Opava, denní stacionář Mraveneček. Nevynechal ani všechna střediska sídlící na Kylešovské ulici, tedy Denní stacionář pro seniory, terénní služby a také Občanskou poradnu a Naději. V každém středisku na věnec připevnili vlastní originálně pojatou stužku.

Po návratu do Jaktaře ozdobili věnec májky také zástupci Radosti, Wellness centra, chráněného bydlení a ředitelství.  Po vystoupení dětí z jaktařské Mateřské školy Sluníčko, kteří rovněž přispěli k výzdobě svým  malým věncem, byla májka za velkého potlesku slavnostně vztyčena. A protože po pošmourném ránu vysvitlo sluníčko, byla všem jasné, že jaro je tady.

Děkujeme partnerům