MŮJ SVĚT právě vyhlašuje patnáctý ročník, těšíme se na Vaše fotografie!

27.10.2022 - Do jubilejního patnáctého ročníku právě vstupuje fotografická soutěž MŮJ SVĚT pořádaná Charitou Opava a společností ASEKOL. Soutěž je už určena zaměstnancům, dobrovolníkům a klientům Charit celé České republiky a jejím patronem je už od počátku fotograf Jindřich Štreit.

Soutěžit se bude opět ve třech tematických kategoriích s názvy Portrét, Život kolem nás a Jak to vidím já. „Každý rok jsme překvapení kvalitou zaslaných fotografií. A už se těšíme na ty, které zašlete v tomto patnáctém ročníku,“ vzkazuje Jindřich Štreit za členy odborné poroty, ve které vedle něj zasednou ještě pedagog Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě Jiří Siostrzonek a regionální manažer společnosti Asekol Viktor Hýbl.

„Sociální práce přináší nepřeberné množství setkání se zajímavými osudy lidí, které jsou autentické proto, že je psal sám život. Mnohé dokáže zachytit dobrá fotografie, ale snímkům vždy dodá další rozměr také krátké povídání o tom, co zachycují,“ uvádí komise, která soutěžící vyzvala, aby své snímky doplnili také krátkým povídáním. Díky krátkému příběhu fotografie bude soutěž a především následné výstavy jistě divácky atraktivnější.

Uzávěrka soutěže, do níž je již možno posílat fotografie v digitální podobě na adresu fotosoutez@charitaopava.cz, je 31. ledna 2023. Komise pak anonymně vybere nejlepší snímky z každé kategorie a představí je na slavnostní vernisáži na přelomu února a března 2023 již tradičně v prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Poté bude výstava opět celý rok putovat po dalších městech České republiky a zprostředkovávat tak veřejnosti svědectví o náročné, ale nadějeplné práci tisíců lidí, kteří jsou součástí velké charitní rodiny.

Podrobná pravidla najdete v přiloženém letáku. Tak neváhejte!

Soubory ke stažení

muj svet_letak 2022_A4_nahled.pdf muj svet_letak 2022_A4_nahled.pdf 991 kB

Děkujeme partnerům