Mravenečci dostali odměnu za dobrou práci pro květinářství Anděl

17.08.2022 - Za dobrou práci dobrá odměna. To už dobře vědí klienti denního stacionáře Mraveneček, kteří na zakázku vyráběli originální přáníčka pro opavské květinářství Anděl. Protože se v květinářství jejich speciální přáníčka vyráběná technikou zvanou enkaustika líbila, dostal každý z klientů poukaz na zboží podle vlastního výběru v ceně dvě stě korun.

Květinářství Anděl majitelky Gabriely Andělové sídlí na Krnovské ulici a s Mravenečkem inspirativně spolupracuje už skoro rok. Loni v prosinci zde pro klienty Mravenečku připravili výrobu vánočních dárků a letos v květnu zase tvorbu dárků pro maminky k jejich svátku. Následovala zakázka na obrázky na přáníčka, která klienti vytvářejí z vosku za pomoci zaměstnanců Mravenečku speciální žehličkou. Gabriela Andělová do Mravenečku dodala kartičky na přáníčka, na které se obrázky nalepí, a výsledný originál si mohou její zákazníci přikoupit ke kytičce k svátku či narozeninám.

„Klientům postupně za poukazy vybíráme dárek k narozeninám, pro slečny krásnou kytku a pánům zase nějaké dobroty,“ říká vedoucí Mravenečku Jana Konopková. „Vedle této odměny je pro ně ale stejně důležité, že mohou být přes své těžké kombinované postižení prospěšní,“ dodává s díky.

Děkujeme partnerům