Manželé Zátopkovi navštívili Charitu Opava

12.05.2023 - Manželé Dana a Emil Zátopkovi navštívili v pátek 12. května Charitu Opava. Samozřejmě, že se jednalo o filmové představitele tohoto slavného sportovního páru z filmu Zátopek Marthu Issovou a Václava Neužila, kteří spolu s Lenkou Krobotovou a dalšími kolegy z Dejvického divadla hostovali v Opavě na pozvání festivalu Slunovrat dva dny s divadelní hrou Vina. Volné dopoledne mezi oběma představeními využili k tomu, že přišli potěšit klienty sociálně terapeutické dílny Charity Opava Radost. Samozřejmě, že mezi nimi nemohl chybět ani velký přítel klientů Radosti i Dejvického divadla, trenér opavských basketbalistů, Petr Czudek.

A protože manžele Zátopkovy je zapotřebí přivítat stylově, uvítali je klienti Radosti písničkou skupiny Mirai s refrénem podle slavné věty Emila Zátopka „Když nemůžeš, přidej víc“, za kterou byli odměněni bouřlivým potleskem. Zhruba hodinu a půl trvající návštěva pak pokračovala občerstvením ve zdejší cvičné kavárně, kde slavným hercům nabídli klienti kávu a dort vlastní výroby. Pak návštěvu provedli všemi svými dílnami, aby se pochlubili, jak hezké věci umí vyrobit. Došlo na společné i individuální focení a autogramiádu, při které se herci ochotně podepisovali všem zájemcům a přidávali osobní věnování.

„Moc děkujeme za možnost u Vás pobýt, vládne tady velmi pozitivní a příjemná atmosféra,“ vzkazuje zaměstnancům a klientům Radosti za sebe i své kolegy Martha Issová.

Herci Dejvického divadla nenavštívili Radost poprvé. Jjiž v roce 2019 mezi ně zavítali při hostování v Opavě také Ivan Trojan spolu s Klárou Melíškovou. A protože spolupráce festivalu Slunovrat a Dejvického divadla bude pokračovat i v dalších letech, dost možná mezi fotografie se slavnými herci, které mají klienti vyvěšené ve své kavárně, za čas přibydou další.

Děkujeme partnerům