Magická hranice překonána, rozhodčí pomáhají postiženým dětem

26.06.2006 - V pátek 23.6.2006 se v Kravařích u Opavy uskutečnil 5. ročník Charitativního fotbalového dvojutkání – Pomozte postiženým dětem. První utkání mužstev sponzorů Eurotel Teamu – Hanacké Kyselky Teamu skončilo smírně 4-4.
V pátek 23.6.2006 se v Kravařích u Opavy uskutečnil 5. ročník Charitativního fotbalového dvojutkání – Pomozte postiženým dětem. První utkání mužstev sponzorů Eurotel Teamu – Hanacké Kyselky Teamu skončilo smírně 4-4. Hanácká Kyselka vedla už 1-3, ale Eurotel hektickým druhým poločasem dotáhl výsledek k remíze.

Druhé – hlavní utkání mezi mužstvy Rozhodčí OFS Opava – Sportovní osobnosti Opavy, který zahájil čestným výkopem starosta Kravař Andreas Hann, skončilo jasným vítězstvím osobností poměru 6-1. Utkání se hrálo na výborně připravené hrací ploše a ve vysokém tempu. Diváci mohli vidět mnoho krásných branek a fotbalových akcí. Na fotbalových a hokejových osobnostech šlo přece jenom vidět, že ani přibývající roky jim na fotbalovosti nic neubraly. Rozhodčí se naopak snažili, aby byli alespoň důstojným soupeřem, což se jim nakonec povedlo.V prvním poločase dokonce vedli 1-0, ale v poslední minutě osobnosti vyrovnaly. Do té doby bylo utkání velice vyrovnané. Na obou stranách doslova čarovali brankáři. Brankář osobností Lefenda několika až neskutečnými zázraky vychytal Drastíka, Christopha a další. Taktéž tomu bylo na druhé straně, kdy vše končilo u výborně chytajícího Zálohy, brankáře rozhodčích. Do druhého poločasu šli rozhodčí s tím, že starší kolegy uběhají, ale opak byl pravdou a otěže do svých rukou převzal zkušenější soupeř a zaslouženě vyhrál.

Zlatý hřeb večera přišel ve 21 hod. v Buly centru v Kravařích, kde zástupci KR OFS Opava v čele s předsedou Ing. Petrem Kašným a Andreasem Drastíkem předali finanční obnosy v celkové výši 112.900 Kč zástupci opavské charity pro stacionář Mraveneček. Zástupce generálního sponzora Eurotel Praha s.r.o. pan Vítězslav Tomeš předal šek na 20.000 Kč a mobilní telefon, druhý generální sponzor Hanácká Kyselka, zastoupen panem ing. Jaroslavem Andršem, předal šek na 15.000 Kč. Hosté ze Závažné Poruby v čele s předsedou ŠK ing. Beťkem předali finanční hotovost ve výši 5.000 Kč. Na ostatních finančních prostředcích se také podíleli další sponzoři a samotní návštěvníci fotbalového dvojutkání.

Vstupné na dvě fotbalová utkání bylo dobrovolné. Děti měly zdarma mnoho atrakcí (dětský kolotoč, skákací hrad, hračky, nanuky, poníky, bicí nástroje atd...). Před zápasem hlavního utkání vystoupily mažoretky Babydixi z Havířova (vícemistryně ČR) a mladí benjamínci pod vedením Mir. Bedricha sehráli krátké fotbalové utkání.

Závěrem chceme poděkovat všem sponzorům, městu Kravaře i aktérům tohoto charitativního odpoledne. Děkujeme za jejich účast a pomoc postiženým dětem a doufáme, že příští rok za jejich opětovné pomoci se tato akce zopakuje. Pokusíme se zase o nějaký ten stupínek pozvednou finanční podporu pro děti, které to potřebují.

Sestavy
Rozhodčí: Záloha (Šafařík) - Koník (Bukovský) - Vargo - Pinček Mil. (Boček) - Kašný (Bukovský) - Latoň(Šnek) - Záloha Mart. (Pinček Mart.) - Šalata (Bechný) - Christoph - Proske (Šalata) - Drastík (Šumbera)
Vedoucí: Bečica, Malý
Masér: Stříbný.
Sportovní osobnosti Opavy: Lefenda (Axman) - Vrba (Kamarád) - Gulda I(Pardy) - Hadaščok (A.Bedrich) - Grof - Peterek (Fárský) - Hruška (Mar. Bedrich) - Hruška (Dostál) - Komárek (Piskoř) - Harazim - Vožník
Trenér: Mir. Bedrich - Kořistka.
Branky: Proske - Kamarád - Hruška - Grof - Harazim - Bedrich - Axman
Rozhodčí: Hrubý - Kukla - Haida
Diváci 600

Andreas Drastík, Ing. Petr Kašný

Děkujeme partnerům