Kostel sv. Vojtěcha rozzářily svíčky za zemřelé klienty Pokojného přístavu

01.12.2022 - Svíčky za zemřelé klienty mobilního hospice Pokojný přístav osvětlily ve středu 30. listopadu po 17. hodině kostel sv. Vojtěcha na Dolním náměstí v Opavě. Otec Klement Rečlo zde sloužil za účasti pozůstalých, zdravotních sester Pokojného přístavu a zaměstnanců Charity Opava mši svatou za všechny klienty mobilního hospice, kteří v letošním roce odešli na věčnost.

Svíčku za každého zemřelého klienta hospice rozdávaly při vstupu pozůstalým zdravotní sestry Pokojného přístavu. Zcela zaplněný kostel pak přivítal ředitel Charity Opava Jan Hanuš, který zároveň poděkoval personálu hospice za jeho náročnou, ale velmi potřebnou práci. Vedoucí Pokojného přístavu Eva Mertová zase vyjádřila pozůstalým uznání, že svým blízkým splnili přání zemřít doma v kruhu rodiny, a vybídla je, aby si za to zatleskali. O důstojné slavení mše svaté se pak postaral tým, který je součástí Pokojného přístavu a Charity Opava. Sloužil ji kněz a spolupracovník mobilního hospice o. Klement Rečlo, na varhany hrál lékař Pokojného přístavu Petr Štěpánek a zpěvem mši doprovázela schola pod vedením Marie Hanušové.

Po krásné a emotivní mši svaté se u východu z kostela naléval horký punč, u jehož popíjení docházelo k dojemným setkáním zdravotních sester s pozůstalými, kteří jim děkovali za doprovázení jejich nejbližších v posledních chvílích života. Do kasičky se během mše pro Pokojný přístav vybralo 7.304 korun, děkujeme!

Tradice sloužení mší svatých za zemřelé klienty Pokojného přístavu započala v roce 2011. Nyní doprovází Pokojný přístav v posledních chvílích života v domácím prostředí s plnou odbornou péčí ročně více než dvě stě klientů.

Děkujeme partnerům