Klienti Radosti toho hodně umí

18.05.2011 - U příležitosti Dne otevřených dveří měli klienti Radosti možnost ukázat, jak jsou šikovní. Od příchozích sklidili obdiv.
Sociálně terapeutická dilna Charity Opava Radost přivítala v úterý 17. května mnoho návštěvníků. Za plného provozu a zájmu veřejnosti se zde uskutečnil Den otevřených dveří.
 
Klienti, kterými jsou lidé s mentálním postižením, se na tuto významnou událost už dopředu těšili. Hostům pak ukázali, jak vypadá jejich běžný den a poradili každému, kdo si chtěl vyzkoušet některou z jejich pracovních činností, mezi které patří například výroba rohožek, tkaní koberečků, pletení košíků z papírových ruliček nebo výroba perličkových stromečků.
 
Prvními, koho v Radosti přivítali, byly paní učitelky a žáčci ze Základní školy a Praktické školy na ulici Slezského odboje, kterou většina z uživatelů sociálně terapeutické dílny absolvovala. Přišli se podívat také rodiče klientů, pracovnice odboru sociálních věcí opavského Magistrátu a lidé, kteří se se o Dnu otevřených dveří dočetli v novinách a chtěli si dílnu prohlédnout jen tak ze zájmu.
 
 Velké nadšení pak mezi klienty způsobil příjezd reportéra Martina Knitla z ostravského studia Českého rozhlasu. Všichni chtěli do mikrofonu něco říci a být tak v rádiu. A přestože do vysílání se vejdou pouze dvě minuty, reportér jim jejich přání vyplnil. S každým z klientů si krátce popovídal a magický mikrofon způsobil, že se uživatelé Radosti cítili opravdu výjimečně. A to si zasloužili všichni do jednoho, protože svou činnost v sociálně terapeutické dílně prezentovali na výbornou. Více si můžete přečíst v červnovém Domovníku.
 

Děkujeme partnerům