I po dvouleté pauze lidé zaplnili na Sluníčkovém odpoledni dvůr ředitelství Charity Opava

17.06.2022 - Sluníčkový den dostál svému názvu. Na všechna vystoupení, atrakce i soutěže tradičního setkání, které vždy koncem června pořádá Charita Opava pro klienty, dobrovolníky, tříkrálové koledníky a další své příznivce, totiž v pátek 17. června skutečně vytrvale svítilo sluníčko. Návštěvníci si tak mohli užít například autogramiádu opavských basketbalistů v čele s trenérem Petrem Czudkem, zaházet si pod jejich vedením na koš, poslechnout si vystoupení zpěváka Petra Cieplého, vyřádit se na řadě dalších atrakcí a vychutnat si skvělé občerstvení.

Sluníčkový den se letos nesl v duchu oslav třiceti let vzniku sociálně terapeutické dílny Radost, jejíž zrekonstruované prostory sídlí v areálu ředitelství Charity Opava na ulici Přemyslovců 26 v Jaktaři. Tady se nejprve dopoledne setkali na slavnostním posezení, na které byli pozvání poskytovatelé sociálních služeb a  bývalí zaměstnanci Radosti. 

Úderem 14.30 hodin už ale v Jaktaři přivítal všechny návštěvníky ředitel Jan Hanuš. Nabitý program odstartovali basketbaloví vicemistři BK Opava, kteří se s účastníky Sluníčkového dne také ochotně fotili a udělovali autogramy. Velký aplaus si za svá vystoupení vysloužily děti z jaktařské mateřské školy a mažoretky Banimo. A nové příznivce určitě získal díky svému minirecitálu i zpěvák Petr Cieplý, vystupující pod uměleckým jménem P.E.T.R.

Pravým rájem byl ale Sluníčkový den pro děti, které si užily tvořivé dílničky na jednotlivých stanovištích sociálně terapeutické dílny, malování na obličej a zvukovou střelbu nebo se dosyta vyřádily na skákacím hradu.

„Jsem rád, že se nás zde sešlo tak hodně, přece jen jsme museli na dva roky tradici pořádání Sluníčkového odpoledne z důvodu epidemie covidu-19 přerušit, proto mě těší, že jste nám zůstali věrni,“ vzkazuje všem účastníkům Jan Hanuš. A pořadatelé přidávají poděkování všem, kteří se na organizování Sluníčkového dne podíleli, a také sponzorům jejich výčet najdete na fotografii v galerii u tohoto článku.

Vydařený Sluníčkový den je za námi, tak ať žije léto, ať žijí prázdniny a dovolené!

Děkujeme partnerům