Hledáte ve firmě či instituci smysluplné řešení tzv. náhradního plnění? Už nemusíte, obraťte se na nás!

04.11.2023 - Skvělou možnost jak vyřešit zákonnou povinnost zaměstnávat osoby se zdravotním postižením formou takzvaného náhradního plnění nabízí firmám a institucím zaměstnávajícím více než pětadvacet osob Charita Opava. Tzv. náhradní plnění je jedna ze tří možností jak splnit povinný podíl zaměstnávání osob se zdravotním postižením daná zákonem č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti. Buď osoby se zdravotním postižením přímo zaměstnají, nebo zaplatí odvod do státního rozpočtu, nebo mohou odebrat zboží či služby od organizace, u které lidé se zdravotním handicapem tvoří více než polovinu zaměstnanců.

Takovou organizací je právě Charita Opava, jejíž chráněné dílny či Masážní centrum nabízí mnoho pro firmy i instituce výhodných způsobů, jak povinný podíl splnit a nemuset tak bez užitku zaplatit odvod do státního rozpočtu.

Nabídka Chráněných dílen Charity Opava je velmi široká. Vedle kompletačních prací, skartace dokumentů a zpracování elektroodpadu je zde především nabídka originálních předmětů a dárků pro obchodní partnery či zaměstnance. Dílny umí na zakázku vyrobit keramiku a celou škálu šitých výrobků včetně umístění loga podle zadání. „Naše dílny jsou velmi pružné a poradí si i s náročnými nárazovými či stabilními zakázkami,“ říká manažer Charity Opava Tomáš Schaffartzik a vzkazuje místním firmám, ať se na něj v případě potřeby neváhají obrátit na telefonním čísle 553 764 057, či na e-mailu chtd@charitaopava.cz. Všechny potřebné informace také najdete ZDE

Řada firem či institucí rovněž využívá možnost koupit pro své zaměstnance v rámci benefitů permanentky na masáže v charitním Masážním centru. I ty mohou díky tomu, že zde zaměstnávají osoby se zdravotním handicapem, pomoci splnit povinné plnění.

Objednáním výrobků či služeb Charity Opava kromě vyřešení problému s náhradním plněním podpoříte zaměstnávání osob, které by na otevřeném trhu práce s největší pravděpodobností neuspěly. Děkujeme!

Nabídku zboží z Chráněných dílen Charity Opava najdete také v našem e-shopu.

Děkujeme partnerům