Eva Mertová vyprávěla na „zdravce“ o práci Pokojného přístavu

23.11.2022 - O práci mobilního hospice Pokojný přístav vyprávěla jeho vedoucí Eva Mertová v pátek 18. listopadu studentům Střední zdravotnické školy Opava. Besedou na téma doprovázení v poslední části života v domácím prostředí pokračuje slibná spolupráce opavské "zdravky“ a Pokojného přístavu.

Ta začala během letošní sbírky na pořízení automobilu pro zdravotní sestry Pokojného přístavu. Studentky třídy II. B oboru Praktická sestra s třídní učitelkou Martou Konečnou uspořádali na škole sbírku s názvem „Podej pomocnou ruku“ ve které se jim podařilo vybrat 5.552 korun, které osobně předali Evě Mertové v sídle Pokojného přístavu. V září se pak studentky Střední zdravotnické školy Opava aktivně v Kylešovicích zúčastnily akce Sportovní den pro hospic, během které na jednom ze stanovišť předváděly ukázky poskytování první pomoci.

Pokračováním spolupráce pak bylo pozvání Evy Mertové na besedu do školy. „Bylo to velmi příjemné, a pro mě bylo navíc fajn vrátit se do míst, kde jsem studovala,“ dodává Eva Mertová, která je sama absolventkou Střední zdravotnické školy Opava.

Děkujeme partnerům