Do první třídy s kapsářem z Chráněných dílen Charity Opava

28.08.2023 - Prvňáčky, kteří letos poprvé zasednou do školních lavic v Základní škole Velké Heraltice, přivítají pestrobarevné kapsáře na lavicich a stejně sladěné sedáky na židle. Pro zdejší školu je ušily Chráněné dílny Charity Opava. A není to poprvé.

„Pro základní školu ve Velkých Heralticích tyto kapsáře a sedáky již šijeme řadu let,“ říká vedoucí marketingu charitních dílen Ludmila Slaninová. „Pro své prvňáčky si letos zvolila barevnou kombinaci paní učitelka Petra Zemková, ostatní už pak bylo na našich švadlenkách,“ dodává. Učitelky si pro své prvňáčky také vždy vyberou i něco dalšího z bohaté nabídky zboží. Letos to byly barevné polštářky, které dotvoří atmosféru školní odpočinkové zóny.

„Ke spolupráci s charitními chráněnými dílnami jsme se dostali před několika lety vlastně náhodou,“ vrací se k tradici zadávání zakázky pro prvňáčky učitelka Petra Zemková. „A jsme za ni rádi, nejen pro velký výběr pestrých látek, který je v charitních dílnách k dispozici, ale také proto, že zdejší švadleny mají skvělé nápady, jsou velmi kreativní a spolehlivé v termínech dodání,“ pochvaluje si spolupráci.

Chráněné dílny Charity Opava zaměstnávají lidi, kteří na volném trhu práce vinou různých handicapů obtížně hledají zaměstnání. V současné době zde nachází práci na sto sedmdesát osob se zdravotním postižením. „Spolupráce s heraltickou základní školou si velmi vážíme a máme z ní radost,“ uzavírá Ludmila Slaninová.

Děkujeme partnerům