Debaty na téma mezní situace se zúčastní také vedoucí Mravenečku

06.03.2022 - Diskuzní večer pod názvem „Mezní situace mnohdy ukážou cestu“ pořádá ve čtvrtek 10. března v 17 hodin klub KUPE na Janské ulici 7 v Opavě ve spolupráci s FVP Slezské univerzity v Opavě a Charitou Opava. Na vážná témata budou diskutovat fotograf a vysokoškolský pedagog Jindřich Štreit, vedoucí denního stacionáře pro děti s kombinovanými vadami Mraveneček Jana Konopková, předseda Asociace rodičů a dětí s dětskou mozkovou obrnou Miloš Svoboda a sociolog Rostislav Honus.

Večer moderuje Jiří Siostrzonek. V rámci akce proběhne projekce fotografií Jindřicha Štreita a prezentace knihy Ukaž mi cestu autorů Miloše Svobody a Rostislava Honuse. Kniha popisuje těžký životní příběh nevlastního syna Miloše Svobody Davídka, který se v jedné tragické chvíli změnil ze zdravého kluka v ležícího pacienta vyžadujícího čtyřiadvacetihodinovou péči.

Úspěšný byznysmen Miloš Svoboda opustil svou kariéru a stal se ze dne na den otcem na plný úvazek. Když zjistil, jak nefunkční je v České republice systém následné péče a kde jsou jeho hlavní úskalí, rozhodl se to změnit. Založil Asociaci rodičů a dětí s dětskou mozkovou obrnou a jako její předseda se dlouhodobě a velmi úspěšně zasazuje o zlepšení podmínek pro děti, které postihl stejný osud jako jeho syna.

Děkujeme partnerům