Darované potraviny pomůžou hned dvakrát

13.04.2019 - Hned dvakrát pomůžou klientům Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné potraviny, které pro ně ve dnech 8. až 13. dubna nasbírali studenti Slezské univerzity a několika dalších škol. Potravinová sbírka, organizovaná pro toto středisko Charity Opava již poněkolikáté Studentskou unií Slezské univerzity, přinesla čtrnáct plných beden a k tomu tři vrchovatě naplněné nákupní košíky trvanlivými potravinami a sanitou.

„Naši klienti jsou často lidé v hmotné nouzi a tak je pro ně například konzerva s tuňákem luxus, který si nemohou sami dovolit,“ vysvětluje účel sbírky vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřina Víchová, která v sobotu 13. dubna spolu se svými spolupracovníky výtěžek sbírky převzala od hlavní organizátorky Nikoly Konečné. „Potraviny ale slouží hned dvakrát, protože si z nich klienti připravují obědy v rámci volnočasových aktivit, které jsou pro ně zároveň terapií,“ dodává.

Kromě Slezské univerzity se do sbírky zapojilo také Mendelovo gymnázium, ZŠ TG Masaryka a ZŠ Suché Lazce. V pátek 12. a sobotu 13. dubna se pak ke sbírce mohli přidat také návštěvníci Obchodního centra Breda & Weinstein. „Organizátorům i všem, kteří do sbírky přispěli, za naše klienty děkujeme,“ přidává slova poděkování Kateřina Víchová.

Sbírka potravin se uskutečnila v rámci celoroční akce „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“.

 

Děkujeme partnerům