Dámy z Radosti statečně reprezentovaly Charitu Opava na Opavské míli

07.09.2022 - Statečně a úspěšně reprezentovaly v úterý 6. září Charitu Opavu na desátém ročníku populárního běžeckého závodu Opavská míle dámy ze sociálně terapeutické dílny Radost. V kategorii „firemní tým“ utvořily šestičlenné družstvo a šťastně doběhly až do cíle.

„Nápad zúčastnit se závodu vznikl na naší opožděné oslavě 30. výročí vzniku Radosti, když jsme v Krnově šlapali na kopec Cvilín,“ vzpomíná vedoucí Radosti Lucie Švejdíková. „S blížícím termínem závodu jsme se navzájem hecovali, ať do toho opravdu jdeme, někoho jsme museli přemlouvat, ale nakonec jsme dali dohromady šestičlenný tým,“ říká.

Dámy si nechaly vyrobit trička s logem Radosti i Charity Opava a odvážně vyrazily do boje. „Naše heslo znělo ´I cesta může být cíl´, a v cíli to byla opravdu radost neskutečná,“ dodává Lucie Švejdíková. „Jako tým jsme nezklamaly a podpořily jsme jedna druhou, koneckonců tak jako se to snažíme dělat i v práci.“

Blahopřejeme!

------------------------

Opavská míle je silničním závodem na jednu míli, tedy 1609 metrů. V Opavě to znamená úsek přesně od restaurace Split až k takzvané „kouli“ před Hláskou na Horním náměstí. Patří mezi oblíbené závody pro celé rodiny, firemní týmy, amatérské běžce, děti, hendikepováné a profesionální běžce. Cílem závodu je propojení profesionálních a amatérských běžců a nadšenců pohybu.

Děkujeme partnerům