Charita zve zdarma na prohlídku kostela sv. Hedviky

15.05.2019 - Opavským kostelem sv. Hedviky provede ve čtvrtek 23. května i s odborným výkladem klienty Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné a další zájemce z řad veřejnosti historik Pavel Solnický. Komentovaná prohlídka začne v 15 hodin a je pro všechny zájemce zdarma.

Je se určitě na co těšit. Kostel sv. Hedviky má totiž za sebou pohnutou minulost. Postaven byl v roce 1937, během druhé světové války sloužil jako skladiště vojenského materiálu a věž kostela jako pozorovatelna Luftwaffe, po roce 1948 zase jako skladiště zdravotnického materiálu. Ke svému původnímu účelu se vrátil teprve po listopadu 1989, když byl hned v roce 1990 prohlášen za kulturní památku a převeden zpět do užívání Římskokatolické farnosti Panny Marie Opava. O komentované prohlídky této originální stavby je vždy velký zájem, mimo jiné i proto, že z věže kostela se návštěvníkům nabízí krásný a netradiční pohled na Opavu.

Prohlídka je součástí oslav kulatého výročí Charity Opava, které probíhají po celý rok 2019 pod jednotným názvem „30 dobrých skutků k 30 letům Charity Opava“. Odborný výklad historika a autora řady publikací Pavla Solnického zajistil pobočný spolek Matice Slezské ze Stěbořic. „Za naše klienty i za všechny další zájemce, kteří si přijdou ve čtvrtek 23. května zajímavé povídaní poslechnout, děkujeme,“ vzkazuje vedoucí Chráněného a podporovaného bydlení Kateřina Víchová.

Soubory ke stažení

Plakát PROHLÍDKA KOSTELA SV. HEDVIKY.pdf Plakát PROHLÍDKA KOSTELA SV. HEDVIKY.pdf 621 kB

Děkujeme partnerům