Bavili jsme se na Sluníčkovém odpoledni

30.06.2005 - V pátek 24. června jsme uspořádali pro naše příznivce Sluníčkové odpoledne. Letošní - již sedmý ročník tradiční akce - jsme letos zahájili slavnostní mší svatou, kterou sloužil v kostele sv. Petra a Pavla v Opavě Jaktaři otec František Kufa - spirituál naší charity. Před 15. hodinou začali do areálu Domu sv. Josefa přicházet první hosté a letos jich díky příjemnému slunečnému počasí přišlo okolo pěti set. Zaměstnanci našich středisek si pro děti připravili zajímavé soutěžní disciplíny. Například nalévání vody s klapkami na očích házení na cíl, nácvik obvazové techniky, soutěž malý požárník, navlékání korálků na čas, zkoušku obratnosti a odhadu, práci s keramickou hlínou, střelbu z luku a mnoho dalších úkolů.

O dobrou zábavu během odpoledne se tentokráte postaraly country kapely Karavana a Fram. Patří jim velký dík za krásné písničky, které přispěly k pohodovému průběhu odpoledne. Paní Konečná vyprávěla dětem pohádku o babičce. Každoročně má u dětí velký úspěch oslík, kterého na zahradu přiváží paní Prusková. Letos se děti mohly navíc sledovat zajímavou ukázku drezúry pejsků či skupinu žonglérů. Moderátorkou kulturního programu byla Hana Matějíčková, která se také podílela na přípravě celého dne. Zaměstnanci, sponzoři a přátelé Charity připravili bohatou tombolu, která potěšila mnohé výherce.

Naši hosté, kteří odpověděli na několik anketních otázek, měli možnost přidělit svůj hlas některému ze středisek naší Charity a rozhodnout tak, kterému ze středisek výtěžek celé akce připadne. Ze všech platných anketních lístků pak byl vylosován výherce, který obdržel výrobek z Chráněných dílen. Hosté věnovali nejvíce hlasů Chráněným dílnám sv. Josefa.

V zasedací místnosti probíhala prezentace činnosti všech našich středisek a dospělí měli možnost prohlédnout si naši činnost také na informačních panelech. Sluníčkové odpoledne je výbornou příležitostí, jak představit naši činnost široké veřejnosti a možností pozvat do Charity naše přátele a rodiny.

Celá akce by se neobešla bez pomoci sponzorů.
Pomáhali nám:

BEST, spol. s r.o. sodovkárna
Zlatovar a.s. pivovar
SLEZSKÁ PEKÁRNA J.L.N. s.r.o.
NOWACO MRAZÍRNY a.s.
Paní PRUSKOVÁ jízda na oslíku
KODEX a.s. velkoobchod kancelářských potřeb
Grafis 2000 s.r.o.
Provident financial s. r. o.
Opavia - Danone LU Opava-Vávrovice
Bivoj a.s.
Cukrárna Kamahaj
Otická pekárna Martin Knappe
ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ "Na Hůrce"
ŘEZNICTVÍ Vlastimil RAIDA
Ozvučovací zařízení Radovan Čechák
Kapela KARAVANA
Kapela FRAM.

Organizační tým děkuje všem pracovníkům Charity Opava za úspěšný průběh dne, za ochotu a čas, který věnovali přípravě akce, za věcné dary do tomboly i za přípravu vynikajícího domácího občerstvení.