1. máje se začneme skládat na pojízdnou kavárnu pro Radost, přestavbu tříkolky již chystá firma Hagemann

26.04.2021 - Prvního máje začne nejen lásky čas, ale také dlouho připravovaná akce na pořízení pojízdné kavárny pro klienty sociálně terapeutické dílny Radost. Jak napovídá její název „Káva pro Radost na Hradeckém slunovratu“, pořádá jí Charita Opava a festival Hradecký slunovrat a odměnami pro dárce do ní přispěla celá řada známých osobností. Pokud se crowdfunding, který bude probíhat na portálu Donio Plus, skutečně povede, budeme moci přestavět klientům Radosti elektro tříkolku na pojízdnou kavárnu, s níž budou moci dorazit nejen na červnový Hradecký slunovrat, ale posléze také na mnoho dalších míst.

Prvním krokem k motokavárně pro Radost bylo zakoupení ekologické elektrotříkolky, kterou si Charita Opava mohla pořídit díky sponzorskému daru. Tím však cesta k pojízdné kavárně teprve začíná. Tříkolku je zapotřebí přestavět na pojízdnou kavárnu tak, aby nejen splňovala všechny potřebné parametry, ale aby ji zároveň mohli obsluhovat lidé s handicapem za asistence doprovodného personálu. S originální přestavbou si již lámou hlavu ti nejpovolanější - konstruktéři a technologové opavské firmy Hagemann - Christos Tomopulos a Jan Filip.

Návrhy ve formě 3D modelu si již prohlédla manažerka Charity Opava Pavlína Králová za účasti manažerky firmy Hagemann Lucie Daňkové, technologa Christose Tomopulose a konstruktéra Jan Filipa. Připojil se i ředitel společnosti Hagemann Zdeněk Gróman. „Přestavbu takovýchto motorek na pojízdnou kavárnu jsme ještě nikdy nedělali, takže je to pro nás velká výzva,“ řekl a dodal, že s Charitou Opava jeho firma spolupracuje již delší dobu. „Zde na Opavsku totiž dělá velmi prospěšnou činnost, proto když máme tu možnost, rádi jí pomůžeme.“

O pracovní schůzce v opavské firmě Hagemann natočil pro TV Noe reportáž Martin Žucha, který bude zároveň pro chystaný dokument mapovat stavbu pojízdné kavárny i vývoj celého crowdfundingového projektu „Na kávu s Radostí na Hradecký slunovrat“. Jeho video si můžete prohlédnout zde:

Podrobnosti o sbírce najdete hned 1. května ve zpravodaji Charity Opava Domovník, na těchto stránkách a také na facebooku Charity Opava a festivalu Hradecký slunovrat. Děkujeme za podporu!

Děkujeme partnerům