Zveme na vernisáž 15. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT

03.03.2023 - Vernisáž vítězných snímků 15. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit celé České republiky, se uskuteční 7. března v prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Kromě autorů nejlepších snímků se jí zúčastní také odborná porota v čele s patronem soutěže proslulým fotografem Jindřichem Štreitem.

Fotografie do soutěže dorazily z míst celé republiky, například z Písku, Ústí nad Labem, Uherského Hradiště, Žďáru nad Sázavou, Mostu, Brna a řady dalších. „I když letos přišlo do soutěže méně snímků, než v předchozích ročnících, jejich kvalita je velmi dobrá a bylo z čeho vybírat,“ hodnotí patnáctý ročník fotosoutěže Jindřich Štreit. „A tak výstava bude určitě stát za to,“ dodává a zve všechny oceněné autory na opavskou vernisáž.

Ta se uskuteční 7. března v 17 hodin v prostorách Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Kromě autorů nejlepších snímků se jí zúčastní také odborná porota v čele s Jindřichem Štreitem, jejíž členové vítězné snímky představí a okomentují. Na všechny příchozí bude opět čekat malé pohoštění z dílny klientů sociálně terapeutické dílny Radost.

Komise, jejímiž členy jsou vedle Jindřicha Štreita také jeho kolega z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě Jiří Siostrzonek a Viktor Hýbl z partnerské firmy ASEKOL, v tomto patnáctém ročníku vyzvala soutěžící fotografy, aby ke svému snímku napsali krátké povídání o tom, koho či jakou situaci zachycuje. Letošní vítězné fotografie tak bude na výstavě doplňovat text, který jim určitě dodá další rozměr.

Po ukončení opavské prezentace bude výstava opět celý rok putovat po dalších městech České republiky, jako první se představí v Ostravě a poté v oranžerii raduňského zámku.

Děkujeme partnerům