Zveme na akci pro celou rodinu. Přijďte si zasoutěžit na Sportovní den (nejen) pro klienty!

10.09.2021 - Inspirativní rodinné dopoledne plné zábavy a netradičních sportovních disciplín připravila pro širokou veřejnost v sobotu 18. září Charita Opava společně s Okresním fotbalovým svazem. V pořadí již čtvrtý ročník této benefiční akce s názvem Sportovní den (nejen) pro klienty proběhne od 9 do 13 hodin na fotbalovém hřišti v Opavě – Kylešovicích. Výtěžek je opět určen pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav.

Sportovní den (nejen) pro klienty umožní tak jako v předchozích ročnících, kdy se ho zúčastnilo velké množství lidí, zábavnou formou ve sportovním duchu propojit svět lidí zdravých a svět lidí s handicapem. Pro širokou veřejnost i klienty s handicapem jsou připraveny netradiční sportovní disciplíny jako jízda na invalidním vozíku, hra šupec, zvuková střelba, jízda na dvoukole, skládání puzzle pro nevidomé, překážková dráha či speciální ruské kuželky. Každý, kdo tyto disciplíny zvládne, obdrží diplom i originální medaili. „Nás sportovní den je tak trochu také náhradou za zrušené Sluníčkové odpoledne, pravidelné předprázdninové setkání pro koledníky Tříkrálové sbírky a další příznivce Charity Opava,“ vysvětluje jedna z pořadatelek Svatava Bláhová. „Protože dvůr areálu ředitelství Charity Opava, kde Sluníčkové odpoledne vždy probíhá, prochází rekonstrukcí, nemohli jsme se zde s Vámi potkat, zveme tedy na Sportovní den do Kylešovic,“ dodává.

Připraveno bude také občerstvení, masírování šíje maséry Wellness centra Charity Opava, vystoupení mažoretek a další program.

Cílem setkání je získat finance pro mobilní hospic Pokojný přístav, což je na Opavsku velmi vyhledávaná a klienty oceňovaná terénní služba Charity Opava určená vážně nemocným lidem v závěru jejich života. Zatímco v prvním ročníku Sportovního dne (nejen) pro klienty se vybralo přes 73 tisíc korun, druhý i třetí ročník přinesl Pokojnému přístavu vždy přes 120 tisíc korun.

Záštitu nad celou benefiční akcí převzal senátor Herbert Pavera.

Soubory ke stažení

Sportovní den 2021-1.pdf Sportovní den 2021-1.pdf 594 kB

Děkujeme partnerům