Známe výsledek Tříkrálové sbírky 2006

16.01.2006 - Dnes padlo výsledné číslo Tříkrálové sbírky za rok 2006. Sbírka, která se připravovala již od září loňského roku, přinesla své ovoce. „Příprava i organizace je dosti náročná, neboť se do sbírky zapojuje více než tisícovka lidí. Práci je nutno systematicky koordinovat“, sdělila koordinátorka sbírky Petra Kretková.

„Po sečtení všech pokladniček jsme se dostali na číslo 1.286.017,50 Kč. Tato částka předešla naše očekávání. V loňském roce se podařilo vybrat o 160 tis. více, ale velký podíl na této skutečnosti mělo Tsunami. Jsme s výtěžkem letošní sbírky nad míru spokojeni. Děkuji všem, kteří se do ní zapojili a přispěli ke zdárnému průběhu. Děkuji také všem, kteří vhodili třem králům do pokladničky jakoukoliv finanční částku“, doplnila Petra Kretková.

Z vybrané částky zůstane v Charitě Opava celkem 65% tj. 835.911,40 . Tato částka bude sloužit na provoz středisek pro zdravotně postižené a seniory. Částečně pokryje provoz celkem šesti středisek Charity Opava. Budou například zakoupeny rehabilitační pomůcky pro těžce mentálně postižené děti ve stacionáři Mraveneček, bude také hrazen provoz v zařízeních pro duševně nemocné a seniory.

Zbylá procenta jsou určena na Diecézní charitu ostravsko – opavskou, režii sbírky a na humanitární pomoc.

Děkujeme!