Známe vítězku soutěže o nejkrásnější korunku

28.01.2011 - Ve čtvrtek 27. ledna proběhlo v kině Mír vyhlášení výsledků Tříkrálové sbírky a soutěže o nejkrásnější korunku...
Tradiční ukončení Tříkrálové sbírky pro koledníky, spojené s vyhlášením vítěze soutěže o nejkrásnější korunu, se uskutečnilo ve čtvrtek 27. ledna v opavském kině Mír. Slovem akci provázeli ředitel Charity Opava Jan Hanuš a Jana Řehulková.
 
Do oblíbené soutěže bylo letos přihlášeno na sedmdesát kolednických korunek a porota to neměla vůbec jednoduché. Malí umělci byli velmi nápadití co do témat a technik, tak i do materiálů a ozdob, které zvolili k výrobě korunky. Většina korunek byla klasicky pomalována nebo polepena zajímavými kolážemi a přizdobena nejrůznějšími prvky. Na korunách se tak objevily nudle, fazole, bobkové listy, semínka, koření všeho druhu, figurky z kolekcí, mašličky, hvězdičky, hříbečky, plastová víčka, alobal, drcené baňky, vánoční řetězy, různé druhy látek, korálky a další věci.
Vítězkou se nakonec stala Anička Seifriedová z Mateřské školy Chlebičov, která do soutěže vyrobila hned tři koruny. Ta vítězná je v kombinaci modrozelené se žlutou a je ozdobená drcenými baňkami. Druhé místo obsadili sourozenici Terezie a Tomáš Smolkovi z Opavy se společným dílem. Jejich koruna je laděna do žluté a červené barvy a jako zdobný prvek jsou hvězdičky a „drahokamy“. Třetí místo vybojovala Terezka Piekarczyková z Mateřské školy na Olomoucké ulici v Opavě. Svou korunku celou obalila do alobalu a ta s drobným růžovým zdobením vypadala velmi něžně a romanticky. Zvláštní cenu obdržely Magdalena Vlková a Zuzana Prymusová z III. B třídy Církevní základní školy sv. Ludmily v Opavě – Jaktaři. Děvčatům se podařilo ozdobit korunu výjevem z Betléma, který obsahoval dvanáct postaviček. A nakonec - cena Domovníku byla udělena Matouškovi Šimonovi ze Stěbořic, který chodí koledovat už od svých tří let.
 
Na pódiu se také představila nejmladší kolednice, roční Esterka Štenclová z Bohučovic. Po vyhlášení výsledků shlédli koledníci animovaný film Madagaskar.
klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům