Změna ve vedení Tříkrálové sbírky: Marušku Gilíkovou střídá Maruška Hanušová

23.11.2018 - Přípravy na Tříkrálovou sbírku, které se každoročně zúčastní stovky koledníků i vedoucích kolednických skupinek, probíhají v různé intenzitě prakticky celý rok, přičemž největší organizační nápor začíná vždy již od září. Letos ho bude poprvé zvládat nová koordinátorka Tříkrálové sbírky Charity Opava Marie Hanušová.

Maruška Hanušová vystřídala Marušku Gilíkovou, která Tříkrálovku organizovala dlouhých devět let, a jejíž zkušenosti nyní Charita Opava využívá na jiné pozici. „Ještě jednou děkuji všem, kteří se mnou za těch devět let spolupracovali, byly to krásné, i když velmi náročné roky,“ vzkazuje Marie Gilíková a zároveň přeje hodně zdaru své nástupkyni, které ještě bude v nadcházející sbírce v případě potřeby pomáhat radou.

Charita hledala nového koordinátora Tříkrálové sbírky poměrně dlouho. Marie Hanušová do Charity Opava přišla až v říjnu, a i když pro ni Tříkrálová sbírka není neznámý pojem, protože se jí jako vedoucí skupinky účastní od samého počátku, musí se všechny povinnosti s touto náročnou funkcí naučit zvládnout v rekordně krátké době.

V loňském ročníku Tříkrálové sbírky se v Opavě a okolí vybraly dva miliony korun, které již celý letošní rok slouží těm nejpotřebnějším. To by nebylo možné bez ochoty stovek dobrovolných koledníků, jejichž pomoc potřebujeme také při sbírce nadcházející. Prosíme proto opět všechny zájemce o koledování, aby Marii Hanušovou kontaktovali na telefonním čísle 604 175 518 či e-mailu tks@charitaopava.cz. “Pomoci můžete tak, že vytvoříte skupinku, která bude chodit koledovat s úředně zapečetěnou pokladničkou. Skupinku tvoří Tři králové, které představují obvykle děti, a jeden vedoucí starší patnácti let,“ dodává Marie Hanušová.

Pro koledníky je opět připravena oblíbená soutěž o chytré mobilní telefony či volný vstup na bruslení a do aquaparku. Podrobnější informace najdete na těchto stránkách pod záložkou Tříkrálová sbírka. Tříkrálová sbírka 2019 bude probíhat od 1. do 14. ledna 2019 a výnosy z ní opět pomůžou seniorům a nemocným lidem s různým druhem postižení, o něž pečuje Charita Opava v Opavě a okolních obcích.

Soubory ke stažení

leták_hledáme_koledníky_2019.pdf leták_hledáme_koledníky_2019.pdf 677 kB

Děkujeme partnerům