Živnostenský úřad byl spokojen

16.10.2008 - Kontrola živnostenského úřadu v Chráněné technické dílně ve Velkých Hošticích dopadla na výbornou. Pracoviště, které významnou měrou přispívá k ekologické likvidaci elektroodpadů, se může dál úspěšně rozvíjet.

Chráněná technická dílna ve Velkých Hošticích významným dílem přispívá k řešení problému ekologické likvidace odpadů v opavském regionu. Především separací elektroodpadů snižuje negativní vlivy činnosti člověka na životní prostředí a vrací k recyklaci použité suroviny. Objem zpravovaného materiálu se vyšplhal až na 600 tun ročně. Vzhledem k tomu, že se přivezený elektroodpad demontují ručně lidé se zdravotním znevýhodněním, je toto číslo opravdu obdivuhodné. Díky tomu je Charita Opava hodnocena jako subjekt s velmi pozitivním vlivem na životní prostředí a to i z hlediska přísné normy ISO 14001, jejíž certifikát Charita Opava vlastní.

Vedení takového střediska vyžaduje značné odborné znalosti technického rázu, orientaci v oblasti odpadového hospodářství, organizační talent i sociální cítění.

Dne 8. října zde provedl Obecní živnostenský úřad magistrátu Statutárního města Opava kontrolu dodržování povinností stanovených zákonem. Kontroloři nalezli vše v nejlepším pořádku, nebyla shledána žádná pochybení.

V dílně pracuje dobrý kolektiv, který čítá 30 zaměstnanců. Karel Kostera, dlouholetý spolehlivý pracovník, který se stal novým vedoucím, říká: „Dílna má dobře našlápnuto k dalšímu rozvoji.“ (Více se dočtete v Domovníku, v oddílu Ke stažení těchto webových stránek.)
Autor: Redakce