Zelené zástěry z Charity Opava jsou opět symbolem Sbírky potravin

11.11.2022 - V sobotu 12. listopadu budete moci ve stovkách obchodů po celé republice potkat dobrovolníky, kteří se zapojili do dalšího ročníku Sbírky potravin. Poznáte je podle speciálních zelených zástěr s výšivkou loga sbírky. Ty vyrobily stejně jako v předchozích ročnících Chráněné dílny Charity Opava. A klienti Charity se sbírky zúčastní také osobně v opavském supermarketu Tesco na Těšínské ulici.

Sbírku trvanlivých potravin a drogerie pro potřebné organizují krajské potravinové banky a Česká federace potravinových bank ve spolupráci s mnoha partnery, mezi něž patří také Charita Česká republika. Zapojené jsou vybrané prodejny obchodních řetězců Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a také Rohlik.cz a Košík.cz. Vybrané potraviny budou převezeny do nejbližší potravinové banky, odkud pak putují přímo do odběratelských neziskových organizací.

Mezi odběratele potravin patří také klienti Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. „Naši klienti patří mezi nízkopříjmové skupiny a jsou současným zvyšováním cen velmi ohroženi, proto jsou za tuto pomoc velmi vděční,“ říká vedoucí tohoto střediska Charity Opava Kateřina Víchová. „Do sbírky se proto přímo zapojíme, a to v supermarketu Tesco na Těšínské ulici v Opavě,“ dodává Kateřina Víchová s tím, že po dohodě s potravinovou bankou si darované potraviny mohou rovnou ponechat.

Děkujeme partnerům