Ze Sportovního dne (nejen) pro klienty se stal také Mažoretkový den (nejen) pro mažoretky

18.09.2021 - Částka 177 tisíc korun. Tímto skvělým výsledkem skončila benefiční akce s názvem Sportovní den (nejen) pro klienty, kterou v sobotu 8. září již počtvrté uspořádali společně Okresní fotbalový svaz Opava a Charita Opava. Vybraná částka, kterou ještě navýší peníze z kasičky na dobrovolné příspěvky, je určena pro mobilní hospic Charity Opava Pokojný přístav.

Na výslednou částku 177 tisíc korun, která o šedesát tisíc korun přesáhla loňský výsledek, se složila řada firem, jednotlivců i obcí, jejichž výčet přinášíme na závěr tohoto článku. Sportovní dopoledne zahájil ráno René Černohorský za Okresní fotbalový svaz. Kromě ředitele Charity Opava Jana Hanuše a šéfa Okresního fotbalové svazu Miroslava Zálohy přivítal také senátora Herberta Paveru, který nad akcí stejně jako v předchozích letech přebral patronát.

Sportovní den (nejen) pro klienty je postaven na tom, že si mohou klienti různých sociálních organizací spolu s lidmi bez handicapu změřit síly ve velmi netradičních disciplínách. Pobavit se na hřiště v Kylešovicích dorazilo i díky příznivému počasí kolem tři sta lidí a do soutěží se zapojilo kolem devadesáti z nich. Na startu si vyzvedli lístek se seznamem úkolů a pak už si mohli vyzkoušet například jízdu na dvojkole, zvukovou střelbu, překážkovou dráhu na invalidním vozíčku a řadu dalších disciplín.

Pokud vše zvládli – a povedlo se to každému – dostali za odměnu speciální medaili, sladkou odměnu a navíc si mohli díky sponzorským firmám vylosovat další cenu, například čepici s baterkou, baťůžek, klíčenku, deštník, termosku či osušku.

Vítaným zpestřením dopoledne bylo skvělé vystoupení mažoretkové skupiny Banimo. To vedle všech přítomných rozproudilo také klientku sociální organizace Sírius Katku Slovákovou, která se k mažoretkám spontánně za velkého potlesku přidala. Z velmi povedeného dopoledne pod názvem Sportovní den (nejen) pro klienty se tak rázem stal také Mažoretkový den (nejen) pro mažoretky.

-----------------------------------------------------------------

Manažerka sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení Petra Thiemlová spolu s vedoucí mobilního hospice Pokojný přístav Evou Mertovou by za Charitu Opava a klienty Pokojného přístavu rády poděkovaly všem, kteří se na této úspěšné akci podíleli:

Sponzorům Jaroslavu Cimingovi, Herbertu Paverovi, firmám Danardo, Ostroj, Auto servis Satek, Mathias holding, Haberkorn, Vikpag group, KSR internacional a městům a obcím Kravaře, Dolní Životice, Brunovice, Hradec nad Moravicí, Skřípov, Bohuslavice, Mokré Lazce a Strahovice.

Dary přispěly firmy Řeznictví uzenářství Gebauer, Flos Caffe, Hagemann, FK Kylešovice, inSPORTline, Šindler a Globus.

Děkujeme a už teď se těšíme na pátý ročník!

Děkujeme partnerům