Zdařilým oslavám ve Vlaštovičkách přálo počasí

07.07.2006 - Oslava svátku sv. Cyrila a Metoděje, na rozdíl např. od letošního Sluníčkového odpoledne, proběhla ve středu 5. července za krásného slunečného počasí. Slavnost, na jejímž pořádání se velkou měrou podílela obec Vlaštovičky, byla tentokrát spojená s oslavou 775. výročí jejího založení. Pro všechny návštěvníky oslav byl po celý den připraven v obci bohatý program. Všichni ti, kteří využili ve středu možnosti a přišli si prohlédnout Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené, určitě nelitovali.
Oslava svátku sv. Cyrila a Metoděje, na rozdíl např. od letošního Sluníčkového odpoledne, proběhla ve středu 5. července za krásného slunečného počasí. Slavnost, na jejímž pořádání se velkou měrou podílela obec Vlaštovičky, byla tentokrát spojená s oslavou 775. výročí jejího založení. Pro všechny návštěvníky oslav byl po celý den připraven v obci bohatý program. Všichni ti, kteří využili ve středu možnosti a přišli si prohlédnout Dům sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené, určitě nelitovali.

  Návštěvníci si mohli v klidu a s odborným komentářem projít celý areál domu. K vidění byla mj. cvičná kuchyňka – místo, kde se zrakově postižení klienti učí vařit, počítačová učebna se speciálním vybavením či třeba keramická dílna s vystavenými hotovými výrobky. Soudě podle následných reakcí a komentářů, byla většina příchozích s prohlídkou domu nadmíru spokojena. Poté již další průběh oslav pokračoval až do nočních hodin na hřišti ve Vlaštovičkách.

Děkujeme partnerům