Zavítali do arboreta

04.07.2008 - O tom, že senioři z Denního stacionáře Charity Opava nesedí jen „za pecí“, jak by si někdo mohl myslet, se může přesvědčit každý. Zaměstnanci stacionáře připravili například poznávací výlet do Arboreta.
O tom, že senioři z Denního stacionáře Charity Opava nesedí jen „za pecí“, jak by si někdo mohl myslet, se může přesvědčit každý. Zaměstnanci stacionáře připravili například poznávací výlet do Arboreta.

„Krásný slunný den a zároveň vzduch byl čistý a svěží. Záleželo nám na tom, protože ten den se vydali senioři z Denního stacionáře na tradiční výlet do Arboreta v Novém Dvoře,“ říká Jana Řehulková, vedoucí stacionáře a pokračuje: „Vše bylo přizpůsobeno tak, aby každý z uživatelů služeb Denního stacionáře, se mohl zúčastnit a zároveň si tuto akci co nejvíce užít. Někteří se procházeli, za účelem co nejvíce vidět, jiným naopak vyhovovalo posedávat na lavičkách a sledovat krásnou přírodu okolo.“

Jedna skupinka se dokonce vydala na delší poznávací trasu a navštívila i krásnou výstavu motýlů. Výlet byl završen opékáním buřtů na Orlovni ve Stěbořicích, odkud byli uživatele služeb rozvážení do svých domovů.

„Děkujeme za spolupráci vedoucímu Mravenečka panu Hynku Závorkovi, který nám vypomohl s přemísťováním seniorů,“ děkuje Jana Řehulková.

Děkujeme partnerům