Zasláním dárcovské SMS můžete v červenci podpořit středisko pro duševně nemocné

10.07.2006 - Ze statistik vyplývá, že duševní nemocí trpí 1-2% populace a 5% z nás muselo během svého života vyhledat psychiatrickou pomoc. Tato čísla se jeví jako zanedbatelně malé procento, přesto se v absolutních číslech jedná o velké množství lidí, kteří potřebují lékařskou péči a potřebné zázemí.
Ze statistik vyplývá, že duševní nemocí trpí 1-2% populace a 5% z nás muselo během svého života vyhledat psychiatrickou pomoc. Tato čísla se jeví jako zanedbatelně malé procento, přesto se v absolutních číslech jedná o velké množství lidí, kteří potřebují lékařskou péči a potřebné zázemí. Chráněné a podporované bydlení Charity Opava je středisko, díky němuž je možno několika lidem toto potřebné zázemí nabídnout.

V Chráněném bydlení je lidem poskytována rehabilitace dle individuálních plánů, trénink k samostatnosti v bydlení a sociálních dovednostech, ochrana práv a zájmů, či sociální poradenství. Celkem 5 klientů má možnost chráněného bydlení ve 4 bytech a 14 klientů využívá možnost podporovaného bydlení v bytech vlastních či pronajatých.

Klienti střediska mají možnost navštěvovat Setkávárnu, což je volnočasový a motivační klub pro duševně nemocné. Zde mají možnost navazování společenských kontaktů, socioterapeutické provázení – sebepřijetí, přijetí vlastních omezení, rozvoj osobnosti v rámci přijatých hranic. Probíhají zde výukové aktivity – anglická, německá konverzace, práce na PC, internet. Tento klub navštěvuje 20 klientů.

Klienty Chráněného a podporovaného bydlení můžete v červenci podpořit zasláním dárcovské SMS
ve tvaru DMS CHARITAOPAVA na číslo 87777. Děkujeme!
Cena SMS je 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč.

Děkujeme partnerům