Zaměstnanci Charity Opava koledovali

09.01.2006 - Na svátek Zjevení Páně 6. 1. koledovali zaměstnanci Charity Opava před opavskými supermarkety, na velkých sídlištích a v centru města. „Dlouho jsme přemýšleli, jak zapojit do Tříkrálové sbírky co nejvíce lidí. Proto jsme se v Charitě Opava rozhodli, že půjdeme příkladem a budeme koledovat všichni. Každoročně nám pomáhají stovky ochotných dobrovolníků, kteří zdarma pracují pro charitu ve svém volném čase“, uvedla koordinátorka Tříkrálové sbírky v Charitě Opava Petra Kretková.

Mnozí zaměstnanci koledují již od počátku tradice Tříkrálové sbírky. Někteří se však ostýchají navštěvovat konkrétní domácnosti, proto byl v letošním roce připraven plán koledování na veřejných místech v městě Opava. „Počáteční obavy zaměstnanců vystřídalo nadšení a dobrý pocit z reakcí lidí na setkání s třemi králi. Tato akce byla dalším krokem k prohloubení krásné tradice Tříkrálové sbírky“, doplnila Petra Kretková.