Zaměstnanci a obyvatelé domu pro zrakově postižené jsou právem na své středisko pyšní

27.09.2004 - V jednom z největších středisek opavské Charity - v Domě pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách se v sobotu 25. září sešlo okolo 150 spřízněných lidí. Příznivci, dárci, rodinní příslušníci obyvatel a zaměstnanců, zkrátka všichni ti, kteří jsou nějakým způsobem spojeni s Domem sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách, ten den společně slavili osmileté výročí působnosti tohoto unikátního zařízení. A jak se mohli všichni návštěvnici přesvědčit, slavit bylo skutečně co.
V jednom z největších středisek opavské Charity - v Domě pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách se v sobotu 25. září sešlo okolo 150 spřízněných lidí. Příznivci, dárci, rodinní příslušníci obyvatel a zaměstnanců, zkrátka všichni ti, kteří jsou nějakým způsobem spojeni s Domem sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách, ten den společně slavili osmileté výročí působnosti tohoto unikátního zařízení. A jak se mohli všichni návštěvnici přesvědčit, slavit bylo skutečně co.

Po mši, která celou oslavu zahájila, měli všichni přítomní příležitost spatřit, co nového uplynulý rok přinesl. Vedoucí domu Petra Hrbáčová poutavě okomentovala události posledních dvanácti měsíců. Poté se zhostila role hlavní hostitelky zástupkyně Radana Hartošová. Všechny zájemce provedla celým objektem. Na zvídavé otázky návštěvníků odpovídala věcně a bez zaváhání.

"Díky letošním nemalým stavebním úpravám se opět zvýšila úroveň domem poskytovaných služeb. Drtivá většina bytů má nyní svá vlastní soc. zařízení", informovala Radana Hartošová o nejnákladnější investici letošního roku. Množství dotazů se týkalo také nově zřízené Zdi dárců, která vévodí vstupnímu prostoru domu.

Kdo chtěl, mohl shlédnout osobité vystoupení herce T. Koliandra, jiný dal přednost poslechu kapely "Zpívající kytky". Velkým zpestřením večera bylo žonglérské číslo v podání Jana Žídka a Petra Hausenauera.

A třebaže se na poslední chvíli omluvila z důvodu zaneprázdnění avizovaná skupina hist. šermu, na výborné náladě, která toto odpoledne v areálu Domu pro zrakově postižené panovala, to nemělo pražádný vliv.

Sami organizátoři si pro příští rok vytýčili smělý cíl, chtěli by laťku posunout zase o kousek výše, nápadů prý mají spoustu. Nu uvidíme, necháme se překvapit.

Děkujeme partnerům