Zahradní nábytek a kuželky od Nadace ČEZ již slouží seniorům

24.08.2016 - Klienti, kteří navštěvují Denní stacionář pro seniory Charity Opava, se o prázdninách mohli těšit z nového zahradního nábytku a také venkovní hře ruské kuželky. Zakoupit si je mohli díky Nadaci ČEZ, která stacionář zahrnula do svého projektu Pomáhejte pohybem.

Klienti, kteří navštěvují Denní stacionář pro seniory Charity Opava, se o prázdninách mohli těšit z nového zahradního nábytku a také venkovní hry ruské kuželky. Zakoupit si je mohli díky Nadaci ČEZ, která stacionář zahrnula do svého projektu Pomáhejte pohybem.

Zasloužili se o to také lidé, kteří si nainstalovali mobilní aplikaci EPP od Nadace Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem. Ve chvíli, kdy se jakýmkoli způsobem pohybovali, tedy chodili, běhali nebo jeli na kole, se jejich pohyb proměnil na energii a body a ty zase na peníze z Nadace ČEZ. Cílová částka 74 370 korun tak byla sesbírána díky aktivitám mnoha jednotlivců i skupin, například studentů Slezského gymnázia v Opavě, kteří sbírali body za pohyb na svém cyklistickém výletě.

Ve stacionáři si nejprve pořídili zahradní nábytek. „Zakoupili jsme dvacet židlí a tři velké stoly, už nám stojí na zahradě. Nábytek je krásný a hlavně hodně pohodlný, protože je z předzinkovaného materiálu a v případě nepříznivého počasí se nemusí uklízet,“ libuje si vedoucí stacionáře Jana Řehulková. Klienti podle ní ocenili také velikost stolu, může jich u něj sedět až osm a mohou si tak spolu povídat nebo se jinak společně zabavit.

Hra ruské kuželky následovala vzápětí a mezi klienty vzbudila nadšení. „Je to bezvadná hra, klientům se to moc líbí,“ dodává Jana Řehulková, která už také uvažuje o tom, že by středisko mohlo vyhlásit charitní kuželkářskou ligu.

Děkujeme!