Zablácené mužstvo Charity Opava bodovalo v charitativním branném závodě

14.09.2018 - Celkem osm šestičlenných mužstev se ve čtvrtek 13. září utkalo ve Štítině v branném závodě „Pomáháme sportem“, který již několik let pořádají vojáci z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky. Nechybělo ani družstvo Charity Opava v čele s ředitelem Janem Hanušem. Vždyť výtěžek této pravidelné charitativní akce je letos určen Dennímu stacionáři pro seniory.

Celkem osm šestičlenných mužstev se ve čtvrtek 13. září utkalo ve Štítině v branném závodě „Pomáháme sportem“, který již několik let pořádají vojáci z opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky. Nechybělo ani družstvo Charity Opava v čele s ředitelem Janem Hanušem. Vždyť výtěžek této pravidelné charitativní akce je letos určen Dennímu stacionáři pro seniory.

Charitu Opava reprezentovalo mužstvo ve složení Petra Thiemlová, Iva Šímová, Kateřina Wertichová, Jiří Laifert, Tadeáš Řehulka a Jan Hanuš. Trať, na kterou týmy vyrážely po dvacetiminutových intervalech, byla dlouhá šest kilometrů a vedla přírodním terénem, po silnici, cyklostezce i po poli. Na každé mužstvo tu čekalo devět náročných úkolů. Závodníci se museli brodit bahnem i řekou, soutěžit ve štafetě, přenášet raněného, prokázat znalost morseovky a nevyhnuli se ani plazení s desetikilovou tankovou minou nebo střelbě z paintballové pistole.

Poslední stanoviště obsluhovaly Jana Řehulková a Michaela Mošová z Denního stacionáře pro seniory „Na něm museli závodníci zvládnout hry, které používáme ve stacionáři k trénování paměti,“ upřesňuje Jana Řehulková. „A moc mě mrzí, že jsme nebyly pohotovější a nevyfotily naše charitní mužstvo, které bylo na konci totálně zablácené,“ dodává. Tým Charity Opava nakonec obsadil skvělé čtvrté místo z osmi soutěžících družstev. Ale o samotnou soutěž tady nakonec nešlo. Po spoustě zábavných okamžiků na trati totiž po vyhlášení výsledků následovalo přátelské posezení u výborného jídla, přičemž peníze z tohoto občerstvení tvoří důležitou část charitativní sbírky, která je součástí branného závodu.

„Akce byla opravdu skvělá, děkujeme za ni a samozřejmě také za zájem vojáků o náš stacionář i za vybrané peníze,“ dodává Jana Řehulková. Výtěžek z akce předají pořadatelé Charitě Opava v nejbližších dnech. Denní stacionář pro seniory si za něj bude moci nakoupit informační techniku na trénování paměti seniorů.

Děkujeme partnerům