Z Vlaštoviček přilétá navzdory koronaviru časopis Vlaštofka v nové podobě

30.03.2020 - Vlaštofka, časopis vydávaný zaměstnanci a klienty Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách, vycházel více než dvacet let v téměř nezměněné podobě. V březnu se však jeho čtenáři dočkali velmi příjemné změny. Vlaštofka jim z Vlaštoviček přiletěla v nové, moderní grafické úpravě a s inovovaným a také rozšířeným obsahem.

Nová celobarevná Vlaštofka bude i nadále vycházet čtyřikrát do roka. Z původních dvanácti stran se rozsah časopisu rozšířil o další čtyři a přibyly barevné fotografie. „Změnili jsme také původní písmo,“ říká Václav Burda, který má přípravu a výrobu Vlaštofky na starost. „Dříve si zejména naši nevidomí čtenáři občas stěžovali, že jim dělá problémy číst náš časopis pomocí čtečky či hlasového výstupu. To by nyní již s aktualizovaným písmem nemělo nastat,“ vysvětluje.

Na obsahu se bude podílet nová redakční rada, jejímiž členy jsou také dva obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje.

Vlaštofka bude stále kromě tištěné verze dostupná také v elektronické podobě ve formátu PDF na stránkách Charity Opava. Kromě popisu aktuálního dění v Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštofce nově najdete například rubriku „Osvěta“ o některých méně známých fenoménech ze života zrakově handicapovaných, rubriku „Pro pobavení“ či křížovku.

Věříme, že se Vám bude nová Vlaštofka, kterou si můžete stáhnout z odkazu níže, líbit. Přejeme příjemné čtení!

Soubory ke stažení

Vlastofka_1_2020_verze_pro_tisk.pdf Vlastofka_1_2020_verze_pro_tisk.pdf 2389 kB

Děkujeme partnerům