Wellness centrum Charity Opava nabízí novou rehabilitační metodu

21.07.2021 - Novou rehabilitační metodu, takzvaný SM systém, nabízí nově každý čtvrtek odpoledne na svém detašovaném, pracovišti na Kylešovské ulici č. 4 v Opavě Wellness centrum Charity Opava. SM systém je metoda, která se skládá ze souboru cviků se speciálními lany.

SM je zkratka stabilizace a mobilizace páteře. Využívá velmi jednoduchých, avšak velmi důmyslných cviků, které pomocí zřetězení svalů procvičí celé tělo. Tyto cviky posílí ochablé svaly a uvolní svaly přetížené. Trakční síla cviků dovolí důkladné protažení páteře a regeneraci meziobratlových plotének tak, jak to doposud neumožnila žádná jiná metoda. SM Systém je určený pro každého, kdo se chce aktivně starat o svoje tělo a zdraví. Cvičení se využívá k léčbě poruch pohybového aparátu a to především poruch páteře. Své uplatnění však nalezne také u některých kardiovaskulárních chorob, těžkostí spojených s urogenitálním (močopohlavním) ústrojím, s gastrointestinálním (týkajícím se trávicí soustavy) traktem a u některých dechových těžkostí. SM Systém zahrnuje také prevenci vzniku těchto těžkostí, kompenzaci nevhodných pohybových činností a regenerační programy.

Díky aktivaci spirálního zřetězení svalů se napřimuje páteř, odstraňuje se vadné držení těla, rovnají se kulatá záda a napřimuje se předsazený, takzvaný želví krk. Kromě toho se během cvičení upravuje předsazení ramen, zpevňuje se nožní klenba plochých nohou a zlepšuje postavení palce nohy, přičemž také dochází k zeštíhlení pasu a zpevnění břicha.

Více informací se můžete dovědět vždy ve středu a čtvrtek od 9 do 15 hodin na telefonním čísle 605 443 222.