Vzděláváni v Charitě Opava a spokojenost zaměstnanců

23.05.2005 - Po půl roce organizování pravidelných vzdělávacích přednášek (od listopadu 2004) pro zaměstnance Charity Opava a také pro širokou veřejnost, proběhl mezi zaměstnanci dotazníkový průzkum, ve kterém se zjišťovala spokojenost zaměstnanců se vzděláváním v CHO. Dotazník dopadl velice pozitivně. Doposud se uskutečnilo 12 přednášek, na dotazník odpovědělo 27 zaměstnanců. Z dotazníku vyplynulo, že zaměstnanci hodnotí vzdělávaní v CHO za velice užitečné, přínosné a vždy obohacující, nepovažují to za ztrátu času. Některé z nich především teší společenství chariťáků, kteří se umějí v příjemném prostředí podělit o své zkušenosti a znalosti.
Po půl roce organizování pravidelných vzdělávacích přednášek (od listopadu 2004) pro zaměstnance Charity Opava a také pro širokou veřejnost, proběhl mezi zaměstnanci dotazníkový průzkum, ve kterém se zjišťovala spokojenost zaměstnanců se vzděláváním v CHO. Dotazník dopadl velice pozitivně. Doposud se uskutečnilo 12 přednášek, na dotazník odpovědělo 27 zaměstnanců. Z dotazníku vyplynulo, že zaměstnanci hodnotí vzdělávaní v CHO za velice užitečné, přínosné a vždy obohacující, nepovažují to za ztrátu času. Některé z nich především teší společenství chariťáků, kteří se umějí v příjemném prostředí podělit o své zkušenosti a znalosti.

"Velice pozitivně hodnotím také aktivitu ze strany zaměstnanců, kteří uvedli seznam lidí a témata přednášek, které by rádi uvítali a také v čem se chtějí zdokonalit. Hlavně mne potěšilo, jak zaměstnancům záleží na tom, aby vzdělávání v Charitě Opava dobře fungovalo. Tímto chci všem zaměstnancům CHO poděkovat za spolupráci.", vyjádřila svůj postoj koordinátorka vzdělávání v Charitě Opava, slečna Katarína Durkáčová.

Děkujeme partnerům