Výstavu MŮJ SVĚT otevřeli na zámku v Raduni naši klienti, bude k vidění celé léto (+ repo TV NOE)

14.06.2022 - Vítězné snímky 14. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT budou k vidění po celou letní sezónu v krásném prostředí oranžerie na raduňském zámku. Vernisáž nejlepších fotografií soutěže, kterou pořádá Charita Opava pro zaměstnance, klienty a dobrovolníky Charit z celé republiky, zde proběhla v pondělí 13. června na akci s názvem Den Charity Opava na zámku v Raduni.

Již potřetí zde kastelánka Markéta Kouřilová spolu se svým týmem nachystala pro klienty Charity Opava speciální prohlídky připravené s ohledem na jejich handicapy. Se zámkem se tak mohli seznámit na vozíček odkázaní klienti denního stacionáře Mraveneček, lidé se zrakovým postižením z Domu sv. Cyrila a Metoděje, klienti Radosti či Chráněného a podporovaného bydlení pro duševně nemocné. Na některé exponáty mobiliáře proto bylo možno výjimečně si i sáhnout nebo si k nim přivonět, což klienti ocenili především ve zdejší bylinkové zahradě.

Výstavu v oranžerii pak společně s kastelánkou Markétou Kouřilovou symbolicky otevřeli dva přítomní medailisté letošního ročníku fotosoutěže. Vedle klientky Radosti Jany Hertlové, jejíž snímek ocenila porota v čele s patronem soutěže prof. Jindřichem Štreitem v kategorii „Jak to vidím já“ druhým místem, to byl také vítěz kategorie Portrét, pracovník Radosti Petr Kubesa.

Všichni si pak na vernisáži užili nejen občerstvení, ale také focení ve fotokoutcích s tématikou zámecké šlechty 19. století. „Děkujeme za krásné dopoledne a za to, jak jste se o nás opět postarali,“ vzkazují spokojení klienti kastelánce Markétě Kouřilové i dalším zaměstnancům raduňského zámku, které na závěr vydařeného dopoledne odměnili dlouhým zaslouženým potleskem.

Reportáž o DNI CHARITY OPAVA NA ZÁMKU V RADUNI přinesly v úterý 14. června NOEVINY, podívat se na ni můžete zde:

Děkujeme partnerům