Výstavu MŮJ SVĚT 2014 otevřela slavnostní vernisáž

26.03.2014 - Naděje, blízkost sociální práce a umění, vůle a ochota spolupodílet se ve spojení mnoha institucí na pomoci bližnímu… O tom všem se hovořilo na vernisáži oceněných snímků 6. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava a firmou ASEKOL pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky. Ve velmi slavnostním duchu a za účasti skoro stovky přítomných proběhla v pondělí 24. března v historické budově Slezského zemského muzea v Opavě.

Naděje, blízkost sociální práce a umění, vůle a ochota spolupodílet se ve spojení mnoha institucí na pomoci bližnímu… O tom všem se hovořilo na vernisáži oceněných snímků 6. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava a firmou ASEKOL pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky. Ve velmi slavnostním duchu a za účasti skoro stovky přítomných proběhla v pondělí 24. března v historické budově Slezského zemského muzea v Opavě.

Výherci převzali diplomy i ocenění z rukou členů komise Jindřicha Štreita a Jiřího Siostrzonka z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a Zdeňka Kováříka z firmy ASEKOL, která je nejen partnerem soutěže, ale také velmi důležitým zadavatelem práce pro opavskou Charitu. Moderování vernisáže se premiérově a hned výborně zhostil zástupce ředitele Charity Opava Tomáš Schaffartzik a o průvodní slovo se postarali postupně charitní radní Ivo Mludek, ředitel Slezského zemského muzea v Opavě A. Šimčík a především pak členové odborné komise Jindřich Štreit spolu s Jiřím Siostrzonkem. Ti také spolu se manažerem ASEKOLU Zdenkem Kováříkem předávali vítězům ceny a památeční diplomy. Všechny přítomné nadchlo vystoupení flétnového kvarteta ve složení Klára Cihlářová, Anna Hrudová, Lenka Kopfová a Monika Halfarová.

Za dobu trvání soutěže se již v Opavě sešlo více než 1.600 fotografií, letos komise vybírala ze tří stovek snímků. Fotografie budou v Historické budově SZM k vidění do 14. dubna, výstavu můžete navštívit díky vstřícnosti a ochotě ředitele Slezského zemského muzea A. Šimčíka zdarma.

Oceněné fotografie v jednotlivých kategoriích:
Kategorie PORTRÉT: 1. místo Alena Růžičková (Farní Charita Milevsko), 2. místo Adam Knoflíček (Charita Kaplice), 3. místo Nikola Rožnovská (Oblastní Charita Uherské Hradiště).
Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS: 1. místo Lukáš Volný (Charita Hlučín), 2. místo Hana Papežová-Kolářová (Charita Ostrava), 3. místo Iva Kučerová (Oblastní Charita Uherské Hradiště).
Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ: 1. místo Antonín Poláček (Charita Nový Jičín), 2. místo Martin Žídek (Charita Opava), 3. místo Tereza Gulová. (Charita České Budějovice).

Blahopřejeme!

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům