Výnosy Tříkrálové sbírky ještě vzrostly o téměř třicet tisíc korun (+ reportáž TV POLAR)

09.02.2022 - O 26.980 korun díky bezhotovostním a online příspěvkům ještě narostla částka, kterou se letos podařilo vykoledovat v Tříkrálové sbírce na Opavsku. Celková částka se tak vyšplhala na definitivních 2.094.780 korun.

Zatímco peníze, které lidé věnovali potřebným do kasiček koledníků nebo v různých obchodem a úřadech, byly do poslední koruny spočítány již před koncem ledna, na výsledky online koledování jsme si museli ještě pár dnů počkat. Příspěvky v online koledě nebo bezhotovostním převodem totiž nabíhaly se zpožděním.

Výnosy letošní sbírky budou určeny k rozšíření bydlení pro lidi s mentálním znevýhodněním a pro terénní služby Charity Opava, tedy pečovatelskou, ošetřovatelskou a hospicovou péči. „O tom, kde budou finance z Tříkrálové sbírky pomáhat, budeme celý rok průběžně informovat, abyste mohli být spolu s námi svědky toho, jak vaše štědré dary pomáhají potřebným,“ vzkazuje s díky všem dárcům ředitel Charity Opava Jan Hanuš. O využití letošní "Tříkrálovky" už referuje reportáž TV POLAR ze soboty 5. února, pustit si ji můžete zpětně zde:

Děkujeme partnerům