Výbor dobré vůle Olgy Havlové podpořil Denní stacionář pro seniory

28.02.2018 - Denní stacionář pro seniory má nová polohovací křesla. Podpořeno z programu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.

Denní stacionář pro seniory má nová polohovací křesla. Podpořeno z programu Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové.

V Denním stacionáři pro seniory se každý všední den scházejí senioři nad šedesát let, kteří mají sníženou soběstačnost v základních životních dovednostech. Pracovnice tohoto sociálního zařízení Charity Opava pro ně kromě odborné péče denně chystají i zajímavý program, na který se rádi podívají i ti, kteří nemají vitalitu nebo chuť se jich zúčastnit. Od února mají díky Výboru dobré vůle Olgy Havlové možnost se u toho pohodlně natáhnout v nových polohovacích křeslech

„Naši klienti se častokrát během dne musí polohovat, natáhnout si záda, ale často nechtějí odpočívat v místnosti, která je k tomu určená. Jsou rádi uprostřed dění, i když se třeba necítí dobře a nemohou se do aktivit zapojit, tak rádi alespoň pozorují,“ vysvětluje důležitost správného nábytku vedoucí Denního stacionáře Jana Řehulková. Stará křesla už ale dosluhovala a přestávala plnit svůj účel, a tak stacionář požádal o pomoc Výbor dobré vůle – Nadaci Olgy Havlové. A zde jejich prosbu vyslyšeli.

„Z příspěvku Výboru dobré vůle – nadace Olgy Havlové jsme pro naše klienty pořídili hned čtyři nové polohovací křesla z firmy JECH, která jsou velice pohodlná,“ dodává Jana Řehulková, která připojuje jménem svým i jménem všech uživatelů Denního stacionáře pro seniory velké poděkování.

Děkujeme partnerům