Vojáci pro Denní stacionář pro seniory

12.10.2018 - Šek na částku 24.863 korun předal zástupkyním Charity Opava velitel opavského 53. pluku průzkumu a elektronického boje generála Heliodora Píky plukovník gšt. Ing. Pavel Varmus. Vojáci tuto částku vybrali ve Štítině na zářijovém branném závodě „Pomáhám sportem“.

Výnos tradičního charitativního branného závodu, pořádaného vedle vojáků také Základní školou generála Heliodora Píky, byl letos určen pro charitní Denní stacionář pro seniory. I proto šek převzaly vedoucí stacionáře Jana Řehulková a manažerka Sekce služeb seniorům a zdravotnických zařízení Petra Thiemlová.

Za vybrané peníze si v denním stacionáři budou moci koupit informační techniku, umožňující seniorům trénink paměti. Těšit se můžou například na speciální klávesnice, velkou obrazovku a podobné pomůcky.

Připomeňme, že mezi osmi soutěžícími mužstvy, která musela zvládnout celou řadu fyzicky náročných úkolů, bylo také družstvo Charity Opava ve složení Petra Thiemlová, Iva Šímová, Kateřina Wertichová, Jiří Laifert, Tadeáš Řehulka a Jan Hanuš. Jedno z mnoha soutěžních stanovišť pak bylo vymezeno Charitě Opava a obsluhovaly ho Jana Řehulková a Michaela Mošová z Denního stacionáře pro seniory. Tým Charity Opava nakonec obsadil skvělé čtvrté místo.

Děkujeme!