Vlaštovičky v ústavu sociální péče v Brně

23.10.2007 - Celodenní výjezd obyvatel a zaměstnanců Domu sv. Cyrila a Metoděje do Ústavu sociální péče pro zrakově postižené v Brně Chrlicích splnil očekávání. Ústavem provázela sociální pracovnice paní Zuzana Kadlecová, která podala vyčerpávající výklad.
Celodenní výjezd obyvatel a zaměstnanců Domu sv. Cyrila a Metoděje do Ústavu sociální péče pro zrakově postižené v Brně Chrlicích splnil očekávání. Ústavem provázela sociální pracovnice paní Zuzana Kadlecová, která podala vyčerpávající výklad.

„Kapacita ústavu je 120 uživatelů, zřizovatelem je Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Uživatelé zde mají k dispozici rehabilitační a rekvalifikační centrum, sociální rehabilitaci a pracovní terapii,“ řekla Zuzana Kadlecová.

„Jsem rád, že jsem mohl Chrlice osobně navštívit, dosud jsem o nich jen slyšel, a to většinou záporné věci. Líbilo se mi tam, ale u nás v Domě sv. Cyrila a Metoděje máme chráněné dílny, kde můžeme normálně pracovat. A to v Chrlicích neposkytují. Taky tam nemají bazén, což my v Domě máme,“ zhodnotil exkurzi zrakově postižený Vojtěch Husár.

Dalším účastníkem výjezdu byl David Novák: „V Chrlicích se mi líbilo, že tam mají uživatelé k dispozici mnoho aktivit, jako například turnaj v kuželkách, ale na druhou stranu myslím, že na Domě sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách máme větší svobodu. Nelíbilo by se mi kdyby za mě někdo jiný uklízel a pral.“

Děkujeme partnerům