Vlaštovičky se nenudí, po návštěvě muzea se klienti podívali do dopravního podniku

04.04.2019 - Hned dvě zajímavé exkurze podnikli během dvou dnů klienti Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách u Opavy. Nejprve využili volné vstupenky, které Charita Opava obdržela od Slezského zemského muzea v Opavě, a hned druhý den se mohli podívat tam, kam se jen tak někdo nedostane – do prostor Dopravního podniku v Opavě.

Celoroční permanentky na vstup do všech expozic Slezského zemského muzea obdržela Charita Opava díky vstřícnosti vedení této instituce během slavnostní vernisáže fotosoutěže MŮJ SVĚT v březnu. Vlaštovičky je využily k návštěvě expozic v Historické budově Slezského zemského muzea. Přednost dostali ti klienti, kteří dosud v muzeu nebyli. „V muzeu se mi líbilo. A i když na řadu exponátu si člověk nemohl sáhnout, protože jsou za sklem, potěšila mě na druhou stranu možnost přehrání zvuku, který řada zde vystavených zvířat vydává,“ prozradil za všechny návštěvníky z Vlaštoviček pan Saša.

Hned druhý den vyrazili obyvatelé Vlaštoviček na návštěvu Městského dopravního podniku v Opavě, kde si mohli v doprovodu jednoho z dispečerů projít prostory, kam se většinou běžný občan nedostane. O exkurzi se zasloužil klient Vlaštoviček David, který je velkým fanouškem autobusů a trolejbusů. Když před časem poslal jejich obrázky řediteli Městského dopravního podniku Opava Pavlu Gebauerovi, vysloužil si tím nejen hromadu upomínkových předmětů s logem opavského dopravního podniku, ale také pozvání přímo na Bíloveckou ulici, kam sebou pozval také své spolubydlící z Vlaštoviček. Více si o tom budete moci přečíst v květnovém Domovníku.

Děkujeme partnerům