Vlaštovičky opět bodovaly v „Začarované písničce“

20.05.2018 - Celkem čtyři nevidomí nebo zrakově handicapovaní obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách se ve středu 16. května zúčastnili v opavském kostele sv. Václava 10. jubilejního ročníku pěvecké soutěže handicapovaných „Začarovaná písnička“.

Celkem čtyři nevidomí nebo zrakově handicapovaní obyvatelé Domu sv. Cyrila a Metoděje ve Vlaštovičkách se ve středu 16. května zúčastnili v opavském kostele sv. Václava 10. jubilejního ročníku pěvecké soutěže handicapovaných „Začarovaná písnička“. Soutěž pořádá opavská pobočka Rotary klubu a klienti Vlaštoviček patří každým rokem mezi zpěváky, kteří si odnesou některou z cen. A naprázdno nevyšli ani letos.

Vlaštovičky reprezentovali jak ostřílení účastníci soutěže, tak naprostí nováčci. Za matadora Začarované písničky už můžeme považovat Ivetu Dunkovou, která se letos představila s písní „Dvě malá křídla tu nejsou“ od Heleny Vondráčkové, podruhé si v duetu zazpívali píseň Lohonky Žalmana „Kdyby tady byla taková panenka“ Alexandr Jonáš a Monika Uherková. Soutěžní premiéru si pak odbyl Daniel Toráč s písní „Narozeniny“ od Duo Yamaha. Daniel, který se kromě zpěvu také sám doprovázel na klávesy, se na soutěž moc těšil a obzvlášť pečlivě se připravoval.

Konkurence byla jako již tradičně veliká, v kostele sv. Václava zaznělo celkem osmadvacet písní, účastníci navíc letos nebyli rozděleni do kategorií, a tak všichni soutěžili „proti všem“. I proto Vlaštovičky velmi potěšil úspěch Alexandra Jonáše a Moniky Uherkové, kteří za svůj duet získali Zvláštní cenu poroty. Oba obdrželi kromě ceny také upomínkové předměty, ale naprázdno neodešli ani další účastníci soutěže, pro něž Rotary klub připravil drobné dárky a raut.

Soutěžící z Vlaštoviček doprovázeli Anička Vaňková a Lenka Kubánková z Domu sv. Cyrila a Metoděje a dobrovolníci Pavel Novák a Vladimír Herman. Poslední jmenovaný  také pořídil ze soutěže fotografie, které si můžete prohlédnout na této stránce.

Blahopřejeme!

Děkujeme partnerům