Vítězné snímky 9. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT jsou z celé republiky

06.02.2017 - Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a regionální manažer partnerské firmy ASEKOL Zdeněk Kovářík se v pondělí 6. února opět po roce potkali v sídle ředitelství Charity Opava, aby coby odborná komise určili nejlepší snímky 9. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Vybírat museli z 230 snímků, jejichž autory jsou již tradičně zaměstnanci, dobrovolníci a klienti Charit celé České republiky.

Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a regionální manažer partnerské firmy ASEKOL Zdeněk Kovářík se v pondělí 6. února opět po roce potkali v sídle ředitelství Charity Opava, aby coby odborná komise určili nejlepší snímky 9. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT. Vybírat museli z 230 snímků, jejichž autory jsou již tradičně zaměstnanci, dobrovolníci a klienti Charit celé České republiky.

A komise měla opět těžký úkol, protože vybrat ty nejlepší ze zaslaných snímků nebylo jednoduché. „V tomto ročníku se objevily skutečně osobité fotografie, které nejsou poplatné schématu různých fotografických soutěží, ale mají výjimečnou uměleckou hodnotu,“ hodnotí současný ročník Jindřich Štreit. „A je výborné, že se mezi vítězi nerecyklují stále stejná jména, ale objevují se nová, což svědčí o popularitě soutěže,“ doplňuje ho Jiří Siostrzonek, který dodává, že ocenění pocházejí z mnoha měst celé republiky, což svědčí o tom, že se soutěž MŮJ SVĚT stala zavedeným celorepublikovým podnikem. Mimořádnou kvalitu došlých snímku potvrzuje i to, že komise letos kromě prvních tří míst udělila v každé kategorie výjimečně také čestné uznání.

Příští rok bude pro soutěž jubilejní, protože vstoupí do svého desátého ročníku. Historii soutěže se pak chystá Charita Opava rekapitulovat v samostatné retrospektivní  výstavě. „Vzhledem k tomu, že je těžké vybrat ty nejlepší fotografie v každém jednotlivém ročníku, bude určitě značně náročnější vybrat ty nejlepší z celého desetiletí,“ dodává Zbyněk Kovářík.

A kdo jsou tedy vítězové letošního ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT?

Kategorie PORTRÉT:

1. místo: Zbyněk Čech, Žďár nad Sázavou

2. místo: Lenka Rusz, Frýdek-Místek

3. místo: Tereza Skoupilová, Prostějov

Čestné uznání poroty: Denisa Šimanová, Kamenec nad Lipou

Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS:

1. místo: Tereza Skoupilová, Prostějov

2. místo: Petr Vlček, Nový Jičín

3. místo: Martin Paľov, Frýdek-Místek

Čestné uznání poroty: Lucie Lichá, Opava 

Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ:

1. místo: Petr Musila, Opava

2. místo: Jolana Kotoučová, Ústí nad Labem

3. místo: Dita Valachová, Pardubice

Čestné uznání poroty: Martin Židek, Opava

Komise kromě vítězných a oceněných fotografií vybrala dalších sedm snímků, které budou dohromady s vítěznými snímky tvořit letošní výstavu MŮJ SVĚT. Její slavnostní vernisáž, na kterou jsou zváni kromě oceněných autorů také všichni další účastníci soutěže i její příznivci, proběhne ve čtvrtek 2. března v 18 hodin za účasti Jindřicha Štreita i Jiřího Siostrzonka v krásném prostředí Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě. Na vítěze opět čekají zajímavé ceny a diplomy. Výstava se po čtrnácti dnech přesune do opavského obchodního centra Silesia a poté ji opět čeká celoroční putování po městech České republiky.

Fotosoutěž MŮJ SVĚT pořádá Charita Opava společně s firmou ASEKOL, neziskově hospodařící akciovou společností, která v zastoupení výrobců a dovozců elektrozařízení organizuje celostátní systém zpětného odběru elektrozařízení, tj. sběr, dopravu a recyklaci elektrozařízení včetně financování celého systému.

 

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům