Víme, kdo jsou vítězové 10. ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT

05.02.2018 - Celkem 242 fotografií, jejichž autoři jsou zaměstnanci, dobrovolníci nebo klienti Charit z celé České republiky, posuzovala v pondělí 5. února dopoledne v sídle ředitelství Charity Opava odborná komise fotosoutěže MŮJ SVĚT pod vedením prof. Jindřicha Štreita. Těsně před polednem jsme již znali vítěze.

Celkem 242 fotografií, jejichž autoři jsou zaměstnanci, dobrovolníci nebo klienti Charit z celé České republiky, posuzovala v pondělí 5. února dopoledne v sídle ředitelství Charity Opava odborná komise fotosoutěže MŮJ SVĚT pod vedením prof. Jindřicha Štreita. Těsně před polednem jsme již znali vítěze.

Z dosud největšího počtu 242 došlých fotografií jich 89 soutěžilo v kategorii Portrét, 125 v kategorii Život kolem nás a logicky nejméně, konkrétně 28 snímků, pak v kategorii Jak to vidím já, která je určena pro klienty Charity. Odborná komise ve složení Jindřich Štreit a Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě a regionální manažer partnerské firmy ASEKOL Zdeněk Kovářík vybírali tak jako každý rok fotografie pouze pod čísly, aniž by znali autory, s jejichž jmény se seznámili vždy až po určení pořadí. Proto i je překvapilo množství oceněných snímků z Opavy. „Na počet snímků, které došly do soutěže, přitom Opava nebyla tak moc zastoupena, možná se ukazuje, že zde za deset let trvání fotosoutěže roste kvalitní fotografická generace,“ komentoval to prof. Jindřich Štreit.

Ceny ale putují do celé republiky, přičemž zlaté medaile za první místo si odnášejí lidé z Charit v Novém Jičíně, Žďáru nad Sázavou a Rajhradu. Komise také výjimečně udělila v každé kategorii čestné uznání. A kdo jsou tedy vítězové letošního ročníku fotosoutěže MŮJ SVĚT?

Kategorie PORTRÉT:

1. místo: Petr Vlček, Nový Jičín

2. místo: Zbyněk Čech, Žďár nad Sázavou

3. místo: Martin Židek, Opava

Čestné uznání poroty: Vladimír Herman, Opava

Kategorie ŽIVOT KOLEM NÁS:

1. místo: Zbyněk Čech, Žďár nad Sázavou

2. místo: Vladimír Herman, Opava

3. místo: Ludmila Slaninová, Opava

Čestné uznání poroty: Lenka Kopfová, Opava

Kategorie JAK TO VIDÍM JÁ:

1. místo: Jana Bednářová, Rajhrad

2 místo: Jana Hertlová, Opava

3. místo Libuše Hübnerová, Prostějov

Čestné uznání poroty: Lucie Ježková, Opava

Komise kromě oceněných fotografií vybrala dalších 21 snímků, které budou dohromady s těmi vítěznými tvořit letošní jubilejní desátou výstavu MŮJ SVĚT. Její slavnostní vernisáž, na kterou jsou zváni kromě oceněných autorů také všichni další účastníci soutěže i její příznivci, proběhne ve čtvrtek 22. února v 17 hodin za účasti Jindřicha Štreita i Jiřího Siostrzonka a Zdeňka Kovářika v inspirativním prostředí Historické výstavní budovy Slezského zemského muzea v Opavě.

Pro vítěze jsou připraveny zajímavé ceny a diplomy. Výstavu pak opět čeká celoroční putování po městech České republiky, mezi něž se již například zařadil s dubnovou slavnostní vernisáží Jeseník.

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Děkujeme partnerům