Víme, ale nepovíme. Komise vybrala nejlepší tříkrálové fotografie, můžete si tipnout, které to jsou

22.01.2020 - Celkem 99 fotografií z koledování v řadě obcí i měst Opavska dorazilo do středy 22. ledna do soutěže O nejkrásnější tříkrálové foto nebo selfie, kterou letos podruhé vyhlásila Charita Opava. A hned druhý den se na ředitelství opavské Charity sešla komise ve složení redaktorka partnerského týdeníku REGION OPAVSKO Tereza Piskořová, charitní radní Jan Petkov a dobrovolník Charity Opava a oceňovaný fotograf Vladimír Herman. Čekal jí nelehký úkol – vybrat ze všech fotografií tři nejlepší.

Komise brala při hodnocení na zřetel originalitu fotografie, nápaditost kostýmů i celkový dojem. Z řady došlých fotografií postupně vyřazovala jednu za druhou, až nakonec dospěla k těm nejlepším. Netřeba dodávat, že fotografie posuzuje anonymně jen podle čísel, a jména nejlepších autorů se doví až poté, co udělí ocenění.

I když my už jména výherců známe, zatím je ještě neprozradíme. Budou totiž přímo členy komise vyhlášena až při slavnostním vyhodnocení celé Tříkrálové sbírky v opavském kině Mír ve středu 29. ledna 2020 v 16 hodin. Vítězné fotografie pak také otiskne týdeník REGION OPAVSKO. Do té doby se můžete nejen těšit, ale také si tipnout, které fotografie porotu zaujaly tak, že jejich autory ocenila knižními poukázkami. Všechny došlé snímky totiž najdete v galerii pod tímto článkem.

Děkujeme partnerům