Více než čtvrt milionu získali rozhodčí pro postižené děti

25.06.2008 - Předat šek na podporu postižených dětí v hodnotě 251.800 korun je jistě silný emocionální zážitek. A plným právem jej prožili dva muži Okrasního fotbalového svazu Ing. Petr Kašný a Andreas Drastík, když předávali souhrnný šek na více než čtvrt miliónu korun řediteli Charity Opava Janu Hanušovi. Přičemž výtěžek je věnován na podporu dětí s těžkým mentálním a tělesným postižením ve stacionáři Mraveneček.
Předat šek na podporu postižených dětí v hodnotě 251.800 korun je jistě silný emocionální zážitek. A plným právem jej prožili dva muži Okrasního fotbalového svazu Ing. Petr Kašný a Andreas Drastík, když předávali souhrnný šek na více než čtvrt miliónu korun řediteli Charity Opava Janu Hanušovi. Přičemž výtěžek je věnován na podporu dětí s těžkým mentálním a tělesným postižením ve stacionáři Mraveneček.

Předat šek je již onou třešničkou na dortu. Tomuto předávání předcházelo několik měsíců příprav na benefiční fotbalová utkání pod názvem Pomozte postiženým dětem, které se letos konalo již po sedmé. „Chtěl bych jen připomenout, že před sedmi léty jsme začínali s výtěžkem okolo sedmi tisíc korun,“ rekapituloval při předávání šeku Andreas Drastík a pokračoval: „To, že dnes můžeme předat čtvrt miliónu je zásluhou sponzorů a dárců, ale i všech vás, kteří se této akce zúčastňujete. A za to vám všem ještě jednou děkujeme.“

Fotbalových zápasů se zúčastnila táto družstva: Ostroj, a.s., Hanácká kyselka, a.s., O2 Telefonika ČR, a.s., a mužstvo Starostů obcí Hlučínska. Vítězem turnaje, kdy každý hrál s každým se bez ztráty bodů stalo mužstvo Ostroje, a.s.

Hlavní fotbalové mezinárodní utkání družstev Osobnosti Opavska a ŠK Závažné Poruby se odehrálo za patřičné podpory diváků. Utkání mělo velmi dobrou úroveň. Do poloviny druhého poločasu byl mač vyrovnán. Domácí vedli 4:0, ale hostům se podařilo vyrovnat. Posléze se ale projevila větší zkušenost mužstva osobností a ti nakonec zvítězili 9:5.

I letos byl příchozím nabídnut bohatý doprovodný program. Děti si mohli zaskákat na nafukovacím hradu, svézt se na skluzavce od společnosti MM reality, s.r.o., shlédnout projížďku historických motorek, projet se na ponících od pana Aleše Fialy, zahrát si s promotéry agentury TOMINO. Byla možnost okusit letu v horkovzdušném balóně od společností Hanácká kyselka, a. s.. Neobvyklé kousky například žonglování s antiperlí si připravil žonglér Jiří Kremser z Darkoviček. Zasportovat si bylo možno na běžeckém trenažéru od firmy Insportline Vítkov. Firma Isoline se zase starala o pitný režim pro všechny aktéry. K dispozici byly zdarma hračky a nanuky.

Po skončení sportovního odpoledne se akce přesunula do letní zahrady v Buly centru v Kravařích. Slavnostnímu vyhlášení předcházela módní přehlídka návrhářky Lenky Burdové. Ve 21h. vyhlásili zástupci Okresního fotbalového svazu Opava v čele s předsedou Ing. Petrem Kašným, místopředsedou Andreasem Drastíkem a předsedou Marketingové komise Ing. Pavlem Novotný výsledky fotbalového turnaje sponzorů. A také přišlo na řadu slavnostní vyhlášení 7. ročníku charitativní akce Pomozte postiženým dětem.

Slavnostní šeky přišli posléze předat zástupci těchto společností:
Ostroj, a.s. – Ing. Vladimír Trochta – šek na 20.000,-Kč
O2 telefonica ČR,a-s – Vítězslav Tomeše- šek na 30.000,-Kč
Hanácka Kyselka, a.s – Ing. Jaroslav Andrš – šek na 15.000,-Kč
Kovošrot Ritschny,s.r.o. – Emil König – šek na 15.000,-Kč
Starostové obcí Hlučínská – Ing. Andreas Hahn, Ilja Novotný – šek na 24.200,-Kč
PPD obchodní, s.r.o. – Jiří Stolár –šek na 15.000,-Kč

Poděkování rovněž patří i zástupcům významných sponzorů, kteří se nemohli této akce zúčastnit a to společnosti IVAX Pharmaceuticals, s.r.o., společnosti Haas a rovněž i Moravskoslezskému kraji, který se finančně podílel na organizaci této akce.

„S letošní vybranou částkou jsme se tedy dostali přes hranici 750.000 korun. Věřím, že v příštím roce se nám podaří vybrat částku, kterou se nám podaří dostat na milión korun,“ představuje plán akce Pomozte postiženým dětem na příští rok Ing. Pavel Novotný, předseda Marketingové komise OFS Opava.

Reportáž z akce najdete na www.crtv.cz

Děkujeme partnerům