Vernisáž fotosoutěže MŮJ SVĚT

10.03.2014 - Slavnostní vernisáž oceněných snímků fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky, proběhne v pondělí 24. března v 17 hodin v Historické budově Slezského zemského muzea v Opavě. Výherci zde převezmou diplomy a ceny z rukou předsedy odborné komise prof. Jindřicha Štreita.

Slavnostní vernisáž oceněných snímků fotosoutěže MŮJ SVĚT, pořádané Charitou Opava pro zaměstnance, dobrovolníky a klienty Charit z celé České republiky, proběhne v pondělí 24. března v 17 hodin v Historické budově Slezského zemského muzea v Opavě. Výherci zde převezmou diplomy a ceny z rukou předsedy odborné komise prof. Jindřicha Štreita.
Na tři desítky nově oceněných fotografií z letošního v pořadí šestého ročníku této prestižní charitní fotosoutěže vybírala ze tří set přihlášených snímků porota, kterou kromě fotografa Jindřicha Štreita tvoří jeho kolega z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity Jiří Siostrzonek a Zdeněk Kovářík, regionál­ní manažer firmy ASEKOL. Tato neziskově hospodařící společnost, která je partnerem soutěže již druhým rokem, se zabývá zpětným odběrem elektroodpadu a patří mezi důležité zadavatelé práce pro Charitu Opava. Autoři soutěžili v kategoriích s názvy „Portrét“ a „Život kolem nás“, k nimž letos poprvé přibyla kategorie s názvem „Jak to vidím já“ pro klienty Charit. Mezi oceněnými jsou zástupci devíti Charit z celé České republiky, náš region zastupují dobrovolník Charity Opava Martin Žídek či ředitel Charity Hlučín Lukáš Volný.
Na vernisáži vystoupí úspěšné flétnové kvarteto ZUŠ Hradce nad Moravicí, které se loni ve složení Klára Cihlářová, Anna Hrudová, Lenka Kopfová a Monika Halfarová stalo absolutním vítězem celostátní soutěže ZUŠ v komorní hře v Liberci. Fotografie budou v Historické budově SZM k vidění do 14. dubna, výstavu můžete navštívit díky vstřícnosti Slezského zemského muzea zdarma. 
 

Děkujeme partnerům